Det var bare den nakne betongkroppen som sto igjen når alt var revet, og arbeidet med å omgjøre den eldre bygningsmassen til et topp moderne kontorbygg.

– Det hadde trolig blitt billigere å bygge helt nytt. Men vi er svært godt fornøyd med resultatet, og mener dette er blitt byens kuleste bygg, sier han.

Bertheussen mener bygget som i sin tid ble bygd som rådhus i Sandtorg kommune fremstår som nytt.

– Det er ikke spart på noe for å gi de ansatte topp arbeidsforhold. Vi har tatt i bruk siste skrik av teknologi. Blant annet er det lagt inn to konkurrerende fiberleverandører, sier han.

Bedre lyddemping

Det mest påfallende er fasaden som man ikke finner på mils avstand. Hele fasaden er av glass, og vinduene er ekstra dempet, så selv om riksveien ligger like ved, er trafikkstøyen borte.

– Lyddempingen i vinduene er bedre enn standard, sier han.

Bygget er blitt et energieffektivt bygg.

– Når man først skulle gjøre noe ønsket jeg å gjøre noe ekstra. Dette er et signalbygg som alle som kommer inn til byen vil legge merke til. Derfor er det morsomt at man har klart å skape det særegne utseende, sier han.

Bygget har fått en smal utvidelse på den ene siden.

– Her går nytt ventilasjonssystem og kabelføring. På denne måten slipper vi å stjele kvadrat av kontor og fellesrom. Det er sensorer i møterommene som justerer temperaturen etter antall personer, sier han.

Skreddersydde løsninger

På kontorene er temperatur justert etter en person. Møterom med glassfasade, kan et lite trykk på fjernkontrollen blir det blanke glasset frostet slik at man ikke kan se gjennom det.

– Leietakerne får skreddersydde løsninger. Vi har ikke lagt oss borti deres ønsker. Det har vært noen arkitekter her de siste månedene, sier Bertheussen.

Interessen for å leie kontor har vært stor, og allerede før det er innflyttingsklart er så godt som alt utleid. Oljedirektoratet er største leietaker i tredje og fjerde etasje. Advokatfirmaet Jørstad, Cefoselskapene, Ohpas, Intmed, Helseapps og Troms fylkeskommune er de øvrige leietakerne.

– 70 kvadrat gjenstår, men vi regner med at også disse kvadratmeterne vil være opptatt når alt er ferdig, sier Bertheussen.

Det er kun Oljedirektoratet som er flyttet inn. Det gjorde de i desember. Første og andre etasje vil ikke være innflyttingsklar før i april.

Prosjektleder Trond Pedersen i Ohpas sier de har klart å komme i mål innenfor budsjett, men er noe forsinket.

– Renoveringen har skjedd i fire faser, sier han.

Oljedirektoratets areal og fasaden var det som hadde første prioritet, noe som gjør at OD er på plass.

Trapperom og fellesareal er nylig blitt ferdig.

– Det som gjenstår er første og andre etasje og trimrom kjelleren. Dette skal være ferdig 1. april. Så snart været tillater starter arbeidet med utearealet som skal inneholde sykkelparkering og ny asfalt, sier han.

Krevende restaurering

Det å restaurere et bygg fra begynnelsen av 60-tallet er krevende og ifølge Pedersen vet man aldri hva man finner når vegger og himlinger rives.

– Vi har strukket oss så langt som mulig for å innfri dagens krav, utfordringen var å nå energikravene, noe vi klarte, sier han.

Bertheussen og Pedersen sier de utelukkende valgte lokale bedrifter til jobben.

– Hovedentreprisen har Nilssen. Vi ba dem å bruke lokale underentreprenører, noe de har gjort. Kvaliteten på arbeidet er god. Lokale bedrifter har ikke problemer med å konkurrere på pris og kvalitet, sier de.

Gammelfasade: Slik så forretningsbygget ut i 56 år, som rådhus og Veritasbygg. Arkivfoto