Det sier styreleder Roger Moe i Harstadregionens Næringsforening etter at ordføreren i kommunestyret onsdag gikk ut mot direktør i næringsforeningen, Ole-Jonny Korsgaard.

Mange er bekymret

Moe viser til at næringsforeningen på forhånd hadde fått mange henvendelser fra medlemmer som er bekymret over prisnivået på Harstadpakken og om de ansvarlige har kontroll med kostnadene.

– Styret valgte å gå ut med bekymringene. Vi understreket samtidig at næringsforeningen er tilhenger av hele pakken, men at vi nå trenger en timeout. Derfor ba vi politikerne om en liten tenkepause, slik at alle får mer informasjon, sier Moe.

Næringsforeningen ville blant annet vite hva innbyggerne får av veitiltak for de 1,6 milliardene som ligger inne, og hva vi tilføres hvis nye 930 millioner legges på bordet.

– Vi ville forsikre oss om at vi ikke går på flere budsjettsprekker, sier Moe.

Han understreker at direktør Ole-Jonny Korsgaard er pålagt å iverksette de tiltak styret beslutter.

– Det var årsaken til at direktør og styreleder gikk ut med våre synspunkter før kommunestyret tok sin beslutning torsdag, sier Moe.

Kan ikke bare jatte med

Tirsdag 13. februar, en uke før møtet i kommunestyret, kom det fram i Harstad Tidende hva innstillingen var fra formannskapet. Dette førte til bekymringsmeldinger fra våre medlemmer.

Moe poengterer at i en så betent sak er det naturlig at styret i næringsforeningen fremmer saken.

– Ingen ønsker å stå fram alene. Styret var klar over at det kunne komme reaksjoner fra ledende politikere, men hadde ikke forventet det som kom.

– Ordføreren føler at hun ble utsatt for bakholdsangrep, at hun ble skutt i ryggen kvelden før kommunestyrets møte.

– Det stiller jeg meg uforstående til. Det må være lov å ha forskjellige meninger uten å bli angrepet på denne måten. Som talerør for næringslivet kan vi ikke bare jatte med og være enige i alt politikerne foretar seg, sier styreleder Roger Moe.