Knut Georg Hartviksen i Statens vegvesen avviser at bilister som ble tatt i kontroll kjørte lovlig siden ikke alt stemte med skiltingen.

– Jeg burde har oppdaget at det var underskilt i skiltplanen, men det er likevel ikke tvil om at de som kjørte i strid med skiltingen kjørte ulovlig, også bussene, sier han.

Svein Nydal i Nydal Maskinstasjon forteller at de opprinnelige skiltene ikke kom opp over natta til den aktuelle dagen politiet var på plass.

– Skiltene ble satt opp 8. februar, og hadde stått der i over ei og ei halv uke før politiets kontroll. Jeg tror en del av bilistene har ignorert skiltingen. Spesielt de som jobber i området må jo ha sett skiltene, sier han.

Reagerer etter klager

Politiet har fått mange klager på bilister som ikke følger skilt når det pågår veiarbeid.

– Vi prøver så være frampå når vi får klager, enten det er i boligfelt, ved barnehager og skoler, eller ved veiarbeider, sier politistasjonssjef Morten Hole.

Når det gjelder denne saken var det første skiltvedtaket fra Statens vegvesen gyldig, forteller han.

– Vi har fått bekreftet at det var et gyldig skiltvedtak, så grunnlaget for å skrive ut forelegg var til stede.

Hole forteller at politiet var på plass allerede mandag, dagen før 11 bilister fikk forelegg.

– Vi var der på mandag og stoppet bilister, men ga da bare muntlige pålegg, sier han, og føyer til:

– Ifølge patruljen ble det fastslått at det var skiltet i henhold til den vedtatte skiltplanen.

Les også: Skiltet feil på stedet der 11 bilister fikk bot

Avventer å kommentere

Politistasjonssjefen vil ikke kommentere Dragøy og Robertsens påstand om trakassering og trusler fra poliets tjenestemenn før han har fått snakket med de som var ute på jobb tirsdag.

Operasjonsleder Kåre Munkvold har tidligere denne uken sagt at det ikke er uvanlig at folk reagerer negativt etter kontroller.

– At noen er misfornøyd med politiets arbeid får vi leve med, sa han.

Svein Nydal opplyser at veien stenges helt, også for busser fra fredag klokken 9 og i ei uke framover. Årsaken er tining og videre graving i veibanen.