I en uttalelse skriver støtteforeningen:

Misbruk

– UNN-direktørens sluttlønn viser galskapen i helseforetaket. En livslang sluttlønn på halvannen millioner til en direktør som avskjediges, er misbruk av offentlighetens helsekroner, skriver støtteforeningen.

Støtteforeningen har i lang tid kjempet for å få en kreftspesialist til sykehuset i Harstad. Det var imidlertid ikke økonomi til å opprette en full stilling i Harstad, og dermed ble stillingen delt på flere sykehus.

– Harstad sykehus har fått en kreftspesialist som er i Harstad tre dager i måneden. Det er alt, men behovet er mye større, påpeker foreningen

– En ukultur

– UNN har valgt en løsning som fører til reiser i stedet for pleie av pasientene. Med direktørens avgang finner helseforetaket midler til direktøren, som skal vare til han blir 72 år. Det vil koste bortimot 50 millioner.

– Dette er en ukultur som har fått slått rot for lenge, og som nu må opphøre.

– Ute av kontroll

– Helseforetaket har fått fram byråkrater, som forsyner seg ubegrenset av offentlige midler. Sluttlønnen til byråkratene er en god grunn til å avvikle helseforetak-modellen.

Gjennomgang

Foretaksmodellen åpner for lønninger og skjulte avtaler som er ute av kontroll, og som ikke tåler dagens lys. Støtteforeningen for Harstad sykehus krever en snarlig gjennomgang av foretaket og av foretaksmodellen, går det fram av uttalelsen.