Feiret at sola er tilbake

Fredag formiddag var voksenopplæringen i Harstad samlet for dans og musikk på kulturskolen.

SAMLET: F.v: Alan Shadab, Zakaria Ismail, Mhreteab Gebrehiwet, Ali Karimi og lærer på voksenopplæringen, Jon Bjerkan. Foto: Håkon Wikan 

SAMLET: F.v: Alan Shadab, Zakaria Ismail, Mhreteab Gebrehiwet, Ali Karimi og lærer på voksenopplæringen, Jon Bjerkan. Foto: Håkon Wikan 

nyheter

– Dette har vært kjempebra. Det var mange sanger fra forskjellige land, og jeg har lært mye om kulturen i Syria og Kurdistan, sier Mhreteab Gebrehiwet, som er en av elevene på voksenopplæringen.

Gebrehiwet kommer fra Eritrea og går på grunnskole A på voksenopplæringen. Dette er andre gang han deltar på lysfest.

Festen

Etter to lange måneder i mørketid, markerte elever på voksenopplæringen at «sola er kommet tilbake» med musikk og dans. Lysfest er et årlig arrangement på voksenopplæringen, og formiddagen var stappfull med særegne innslag og flotte aktiviteter. Alle klassene fremførte hvert sitt innslag som handlet om sola. De første sangene som sto på menyen var «Sola er her» og «Har du fyr» av Hekla Stålstrenga.

Norges første fribymusiker Abazar Hamid, var en av mange som sto for de musikalske innslagene. Hamid ankom Norge i desember 2014, og har siden den gang vært stasjonert i Harstad.

Internasjonalt språk

– Jeg tror dere syntes sangen var vanskelig å forstå, men musikk er et internasjonalt språk, sa blant annet Hamid mellom de to numrene han spilte.

Den første han spilte er fra Joachim «Jokke» Nielsen og den andre var en sang han laget om Harstad.

Reggae

Abazar Hamid kommer fra Sudan, og har sine musikalske røtter i afrikansk og sudansk tradisjon, men er også inspirert av reggae- og afrolatinske rytmer, og da kommer det ikke som noe sjokk at han er inspirert av Bob Marley. Han har flere ganger vært fast innslag på lysfesten.

– Jeg har bare gode minner fra å spille på lysfesten, og jeg gleder meg alltid til å spille her, sier han til Harstad Tidende.

Afrikansk mat

Etter alle innslagene var over, gikk lærerne og elevene til kantina. Der sto hjemmelaget mat som elevene hadde laget til anledningen, der mange av rettene stammer fra Afrika.

Etter å ha spist ble noen av premiene delt ut til publikum i en bemerkelsesverdig tilstand av nytelse og glede.