Allierte soldater på vinterøving:

Trener med truger i terreng

Denne uke vil allierte styrker har begrenset med aktivitet i Kvæfjord kommune.

TRUGER: Denne uke soldatene skal allierte ha soldater ski- og vinterklimatrening skje i nærområdet til Åsegarden og i Sørlia, men det kan også forekomme at soldater på ski eller truger vil være i området Ramskardvatn – Rudda - Storjord, melder Kvæfjord kommune. 

nyheter

I perioden fra mandag 12. februar til og med lørdag 17. februar, vil de fleste soldatene ha ski- og vinterklimatrening skje i nærområdet til Åsegarden og i Sørlia, men det kan også forekomme at soldater på ski eller truger vil være i området Ramskardvatn – Rudda - Storjord, opplyser Kvæfjord kommuen på sine hjemmesider.

Disse avdelingene vil som regel av sikkerhetsmessige grunner ha følge av en eller to snøscootere eventuelt bandvogner.

I Kvæfjord vil det også denne uka foregå opplæring av sjåfører på kjøretøy langs vei. Det kan påregnes mindre kjøretøygrupper på strekningen Åsegarden - Borkenes - Bremnes - Kasfjord – Åsegarden.

I tillegg vil det være en del militære kjøretøy på strekningen mellom Åsegarden og glattkjøringsbanen i Bogen.

Om du møter eller tar igjen disse kjøretøyene, kan det være lurt å huske på at sjåførene er under opptrening i kjøring på vinterføre, og for mange kan det være helt nytt. Vis litt tålmodighet og ta ingen unødige sjanser med forbikjøringer som kan skape farlige situasjoner, melder Kvæfjord kommune på sine hjemmesider.