Flertall for å øke bomtaksten

Det skal være flertall blant politikerne for å øke bomtakstene med 50 prosent. Og da må også elbilene betale.

ØKES: Alt tyder på at bomtaksten fra januar neste år økes fra 24 til 28 eller 30 kroner for store kjøretøy, og fra 12 kroner til 17-18 kroner for biler. Da vil også elbiler bli nødt til å betale halv bomtakst. Foto: Frank Roger Roksøy  Foto: Frank R. Roksoy

nyheter

Mandag skal formannskapet behandle merfinansiering av Harstadpakken. Rådmannen går for å øke bomtaksten fra 12 kroner til 17-18 kroner, avhengig av om månedstaket blir på 60 eller 80 passeringer. Forslaget innebærer også at elbilistene skal betale halv bomtakst.

Tidligst 1. januar 2019

Prosjektleder for Harstadpakken, Hans-Arne Haugland, sier endringene ikke kan gjennomføres før proposisjonen om merfinansiering blir behandlet i Stortinget.