– Dette gjør vi først og fremst for å sikre oss en jevn tilgang av råstoff, sier daglig leder Petter Inge Pettersen. Han understreker at forhandlingene ikke er helt i boks, men at det går mot en overtakelse i løpet av nær fremtid.

Ytterstad la ned

Flere bein å stå på

Nå er de fleste merdene for levendefanget fisk solgt til andre, og Petters Sjømat skal i hovedsak bruke anlegget som tradisjonelt fiskemottak.

– Vi disponerer fire merder som gir oss muligheter til korttidslagring, om det blir behov for det, sier Pettersen. Bedriften er avhengig av å ha jevn tilgang på fisk. Petters Sjømat samarbeider derfor med flere mottak i regionen. Nå får vi ett bein til å stå på.

Ny slaktelinje

– Det er blant annet investert i ny slaktelinje som gjør at vi kan ta oss av alle som vil komme på land med rund fisk. Noe som også sikrer at vi hele tiden får den ferskeste fisken. Vi er også innenfor rekkevidden for å få inn skreifangster fra snurrevadbåtene, sier Pettersen som understreker at Petters Sjømat nå er den eneste sjømataktøren i Harstad, dersom man ser bort fra oppdretterne.

– Vi håper kommunen verdsetter arbeidet vi legger ned for å trygge arbeidsplassene i næringa. Det må de gjerne gjøre i form av et solid næringstilskudd, sier Pettersen.

– Hva skjer nå med planene om nybygg ved mottakskaia i Melvika?

– Vi jobber videre med dette prosjektet, uavhengig av investeringen vi gjør i Leirvåg. Jo bedre råstoffbase vi har, desto større mulighet har vi for å realisere et videreforedlingsanlegg i Melvika. Dette er en strategisk satsing som vil styrke oss i en konkurranseutsatt næring, sier Petter Inge Pettersen.

Petter Inge Pettersen begrunner kjøpet med at han ønsker en jevn tilgang på fisk. Foto: Knut Godø