Torsdag formiddag, åtte dager før Harstadkonferansen går av stabelen og sju måneder før Bakgården skal arrangeres, sendte Harstad Profileringspool ut pressemelding om at produsent Børge Hoseth slutter.

Festivalstaben, som hentes inn med ansvar for hver sine områder under avviklingen av arrangementet, har stanset sine forberedelser.

– Bakgårdsstaben har trukket seg og lagt ned arbeidet. Dette med bakgrunn i at produsenten, som er vårt viktigste verktøy for å løse festivalen, er tatt fra oss midt i produksjonen av Bakgården, sier Ron Torbjørnsen, som er talsperson for staben.

Les også: - Vi jobber intenst med å finne en erstatter

Han vil ikke kommentere situasjonen ytterligere, men han kan bekrefte at arbeidet med å arrangere festival starter umiddelbart etter at forrige festival er avsluttet, så de jobber med dette hele året.

Etter det Harstad Tidende kjenner til er ikke staben lønnet for arbeidet, men de 14 er ansvarlige for hver sine områder, alt fra sikkerhet, arena, frivillige, transport, catering, kommunikasjon, akkreditering og salg.

Ikke enig om kontrakt

Produsent Børge Hoseth avsluttet sitt arbeidsforhold for Harstad Profileringspool 31. desember.

– Jeg ble ikke enig med Harstad Profileringspool om ny kontrakt, så da skilles våre veier, sier Hoseth til Harstad Tidende.

Han sier at han i nesten fire år nå har hatt tilknytning til profileringspoolen og vært med på å videreutvikle Bakgården fra å være et todagers-arrangement til en tredagers-festival. I denne perioden har også festivalen utvidet tilbudet med et familieshow på lørdag.

– Jeg har også vært prosjektleder og produsent for Harstadkonferansen de siste årene, som har gått fra å være et næringslivsarrangement til også å tilby kveldsarrangementet Seire ved å dele-festen, sier Hoseth.

Det var like før jul at det ble klart at Hoseth og profileringspoolen ikke ble enige om ny kontrakt, og produsenten jobbet ut kontraktsperioden, som har blitt fornyet årlig.

– Det var synd at vi ikke ble enige om ny kontrakt, og jeg ønsker dem lykke til videre med både Bakgården og Harstadkonferansen. Jeg håper det går bra med Bakgården som har 10 års-jubileum i år. Jeg kommer til å savne den fantastiske staben og ikke minst de frivillige, sier han.

Han legger til at han har fått være med på å gjøre store ting i jobben som produsent.

– Å lage den store byfesten som Bakgården er blitt, er byutvikling på høyt nivå. Det har også vært spennende og utfordrende å lage Harstadkonferansen, så jeg er glad for å ha vært med på å videreutvikle to så store produksjoner, sier han.

Leter etter ny jobb

Nå er han på jobbmarkedet, og ute etter ny jobb.

– Nå må jeg bare håpe på at noen der ute trenger en produsent, prosjektleder eller kommunikasjonsansvarlig, sier Hoseth.

Det kan nå synes som om ingen jobber med årets festival, utenom Jan Santocono som fra november ble ansatt i full tid i Harstad profileringspool.

Santocono vil ikke kommentere situasjonen profileringspoolen er i nå.

– Det er en spesiell situasjon, og jeg må henvise videre til styreleder, sier Santocono.

I pressemeldingen skriver profileringspoolen at de er på ballen for å finne ny produsent for Bakgården, og prioriterer dette sterkt nå. Til å arrangere årets Harstadkonferanse har de leid inn Dag Erik Enoksen til å bistå som produsent.

Harstad Profileringspool engasjerer produsenter på kontrakt, med årlig fornyelse.

Våren 2015 sluttet Per Arne Brevik som produsent for Bakgården.

FAKTA

  • Bakgården arrangeres fra 16.-18.august i 2018 for tiende gang

  • Festivalen hadde 17.000 publikummere i 2017

  • Festivalen startet som et studentprosjekt i 2009

  • Siden 2010 er det Harstad profileringspool som har arrangert BAKgården

Les også: - Vi jobber intenst med å finne en erstatter