Milliardoppkjøp godkjent

Konkurransetilsynet har godkjent Optimeras oppkjøp av Per Strand Gruppen.

Var størst: Per Strand klarte gjennom 44 år å bli den ledende byggevaresjef i alle regioner han satset. Nå er Byggmakker solgt.  Foto: Odd Leif Andreassen

nyheter

Det betyr at handelen kan ferdigstilles i februar som planlagt.

19. desember kom den overraskende meldingen om at Per Strand og hans fire sønner hadde solgt de 13 Byggmakker-varehusene til Optimera sin byggevarekjede Montér.

Styreleder Per Strand og konsernsjef Kjetil Strand vil ikke si hva kjøpesummen er, men etter det Harstad Tidende kjenner til skal den være på rundt 1,3 milliarder. Den endelige salgssummen avgjøres trolig av konsernets årsresultat i 2017, som ennå ikke er klar.

I forbindelse med offentliggjøringen av salget sa styreleder og konsernsjef den gang til Harstad Tidende at det var en vemodig, men nødvendig avgjørelse.

1. januar 2018 var det 44 år siden Per Strand startet opp sin virksomhet i Samasjøen. Han startet som selger og hadde kun en person på kontoret.

I dag omsetter konsernet for rundt én milliard og har høy markedsandel i alle regioner de holder til. Optimera er en gigant, og den største aktøren i Norge, med en omsetning på 10 milliarder kroner.

Per Strand vil nå konsentere seg om Per Strand Eiendom, mens Kjetil Strand fortsetter under de nye eierne som regiondirektør.