Det er den trygge konklusjonen etter at løperne har tilbakelagt årets første norgescup-helg.

– Det føles godt å se at man har muligheter for å kjempe såpass høyt oppe på resultatlistene, sier Skjelle etter at lørdagens norgescup-sprint var historie.

Hun er veldig godt fornøyd med å kunne levere et løp som det virkelig luktet svidd av under lørdagens sprint.

– I prologen tenkte jeg som så at det bare var å sette fart fra start. Da var det godt å se at man leverte godt i nasjonal sammenheng, sier Skjelle etter 11.-plassen her.

Holder tilbake

Da det var duket for kvartfinale, slo hun følge med vinner Helene Marie Fossesholm. Men i semifinalen ga hun ekstra gass. Da ble Skjelle nummer fire, i heatet og henvist til åttendeplassen sammenlagt. Det endte til slutt med en åttendeplass.

Konkurrent Ida Tovås fra Fjell Skilag klarte å ta seg til finalen. Hun endte på femteplass.

– Utrolig sterkt av Ida. Det er jo hit jeg også håper på å komme i sprintsammenheng. Likevel er jeg forsiktig med å skru forventningene så altfor høyt, sier Skjelle.

Knallsterk

Søndag var det imidlertid Sivert Østbergs tur til å stå fram på distansen 10 kilometer fristil brant Medkila Skilag-løperen virkelig til så det holdt.

– På samme distansen under Hovedlandsrennet i fjor, ble jeg nummer 36. Derfor hadde jeg et hårete mål om å ta meg inn blant Topp 20 på favorittøvelsen, sier Østberg.

Han suste inn til en 13.-plass, noe som han var glimrende fornøyd med.

– Fortsetter det slik, så skal man ha muligheter til å kjempe om å få gå norgescupfinalen i Kilbotn denne vinteren. Det hadde vært tøft, sier Østberg om den gode norgescup-åpningen.

Han tror også at det kan komme flere gode plasseringer i tida framover.

– Jeg føler at jeg kan være med å kjempe om flere poeng i norgescupen. Det er uansett godt å konkludere med at norgescupen har startet slik den skal, humrer Østberg.

GOD: Sivert Østberg fra Medkila Skilag leverte et kjempeløp til 13.-plass under søndagens 10 kilometer fristil. Arkivfoto: Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik