Riksteatret ønsker fire lokale 10-åringer:

På jakt etter lokale talenter

Når teppet går opp for Riksteatrets «Folk og røvere i Kardemomme by» 9. april er det med fire lokale tiåringer på scenen.

  Foto: Riksteatret

KULTURSKOLEN: – Det er Harstad Kulturskole som skal stå for utvelgelse og innstudering i samarbeid med Harstad Kulturhus og Centrum Fritidsklubb, forteller Hedda Nilsen, teaterlærer ved kulturskolen.  Foto: Rune Ottarsen

nyheter

Jakten på sangtalentene er nå i gang. Riksteatret skal ha med lokale barn på hvert spillested.

Det er Harstad Kulturskole som skal stå for utvelgelse og innstudering i samarbeid med Harstad Kulturhus og Centrum Fritidsklubb. Harstad er et av kun tre steder i landet som gjør åpen audition.

– Vi vurderte å håndplukke sang- og teaterelever fra kulturskolen, men hvor ofte får barn i Harstad mulighet til å være med på så profesjonelle produksjoner?

– Det eneste rette var å åpne det opp for alle, forteller Hedda Nilsen, teaterlærer ved kulturskolen.

Og det er ikke lite de fire skal gjøre heller. De er på scenen store deler av stykket og synger på de fleste sangene.

– Derfor har vi fått med oss Dag Erik Enoksen til auditionrundene, slik at det sangfaglige perspektivet ivaretas, forteller Nilsen.

Det er tre jenter og en gutt som skal velges ut. Audition gjennomføres 20.- og 21. Januar, og øvinger vil foregå utvalgte torsdager og helger i februar, mars og april.

– Øvingene blir intensive, men mest av alt blir det veldig, veldig gøy. Vi gleder oss enormt, avslutter Nilsen.

Har du en sang- og teaterglad tiåring i hus?

Søknadsskjema finnes på nettsidene til Harstad Kulturhus og Harstad Kulturskole.

– Audition vil skje her i Kulturhuset. Det er ikke ofte vi har slike muligheter lokalt i forbindelse med at Riksteateret besøker Harstad Kulturhus, sier Vera Ridderseth, som er markedsansvarlig ved Harstad Kulturhus.

Hun er overbevist om at det finnes fire 10-åringer som kan være med på produksjonen til Riksteateret, som skal fremføres i Harstad Kulturhus mandag 9. april i år.