Pengeoverrekking ved Liland Skole:

Storinnsats for Kreftforeningen

Tidligere i høst arrangerte elever og lærere ved Liland skole markedsdag på skolen. Elevene solgte ting de hadde laget selv, og det var kafe og loppemarked.

Givere: Astrid Bertheusen tar imot pengesjekken på 13.400 kroner fra Simon Antonio Paulsen (6 kl.) og Marius Solaas (10 kl.).   Foto: Joachim Røkenes

nyheter

Liland skole samlet inn 13.400 kroner som elevrådet bestemte skulle gis til Kreftforeninga.

Astrid Bertheusen, kreftkoordinator i ETS, kom til skolen før jul for å ta imot pengene elevene samlet inn på markedsdagen tidligere i høst. Pengene ble overrekt av representanter fra elevrådet ved Liland Skole, Marius Solaas og Simon Antonio Paulsen.

- Det er kjempesnilt at dere samlet inn penger og bestemte dere for å gi det til kreftforeninga. Det er utrolig at dere fikk inn så mye penger, og vi er veldig takknemlig for at vi i Kreftforeningen fikk denne sjekken, sa Bertheusen med et stort smil.

Etter at Bertheusen mottok pengesjekken, informerte hun elevene i 8.-10. trinn om hva Kreftforeningen er, hva de gjør og om hennes jobb som kreftkoordinator. Elevene fikk vite mye nyttig om hva de gav pengene etter markedsdagen til.

Kreftforeningen har over 27.000 frivillige, og nå har Liland skole bidratt til det viktige arbeidet kreftforeningen gjør. Kreftforeningen ga 179,2 millioner kroner til forskning i 2016. I 2017 ble 173,8 millioner kroner gitt til forskning.

- Hva blir pengene brukt til?

- Pengene blir brukt på forskning for å få enda mer kunnskap om kreft. Pengene blir også brukt til kreftkoordinatorsatsninga, sier Bertheusen.

Den nye satsningen til Kreftforeningen er å ha en kreftkoordinator i alle kommuner i Norge. ETS-kommunene har Astrid Bertheusen som kreftkoordinator i 50 prosent stilling. Hun er stasjonert på Fjelldal.