Byr opp til dans

Den gamle supergruppen Dance With a Stranger kommer til Bakgården 2018.

BANDET: Dance With a Stranger består i dag av (fra venstre): Bjørn Jenssen, Øivind "Elg" Elgenes og Frode Alnæs. Pressefoto 

nyheter

Ifølge arrangørene er det ingen Bakgård uten en tur tilbake i tid. I år er det 1990-tallet som står på programmet, når det som i mange år var Norges mest populære band, Dance With a Stranger, inntar scenen, skriver de i en pressemelding.

– De slo gjennom med et brak i 1988 med låta ”Everyone need’s a friend”. Det påfølgende debutalbumet solgte over 125.000 eksemplarer og etablerte gruppa som et av landets største band. Også de tre neste platene fra Dance With a Stranger solgte over 100.000 eksemplarer, og med låter som The Invisible Man, Let Go og Long December Night, for å nevne noen, kommer dette garantert til å bli en konsert for minneboka, mener festivalsjef Jan Santocono.

DWAS har helt siden starten vært kjent som et råsterkt liveband. I Harstad går det visstnok fremdeles gjetord om opptredenen i Harstadhallen, der bandet spilte i storhetstida på 1990-tallet.

Selv om bandet har hatt en pause siden de gjennomførte sin 30-års jubileumsturné i 2014, har ikke bandmedlemmene hvilt på laurbærene.

– Både Frode Alnæs, gitarist og låtskriver og vokalist Øivind ”Elg” Elgenes har jo gode solokarrierer, og reiser fremdeles land og strand rundt og spiller. Når de kommer til Bakgården er de to i spissen for et seks mann stort orkester.

– En konsert med DWAS er en oppvisning i strålende popmusikk, med refrenger fra øverste hylle. Fantastiske musikere og knallgode låter i en fullstappet Bakgård er ensbetydende med en magisk konsertopplevelse. Det er bare å begynne å glede seg, det gjør i alle fall vi, reklamerer festivalsjef Jan Santocono.

Etter at bassist Yngve Moe på tragisk vis omkom i en drukningsulykke, består Dance With a Stranger i dag av Frode Alnæs, Øivind ”Elg” Elgenes og Bjørn Jenssen.

Bandet ble stiftet i Bergen 1984 og ga ut sitt første album i 1987. DWAS har gitt ut seks studioalbum, et konsertalbum og to samlealbum og har vunnet tre Spellemannpriser. De ble blant annet kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1991. Bandet tok en lengre pause i perioden 2002 til 2005. I 2007 ga de ut det doble samlealbumet Everyone Needs a Friend ... The Very Best of Dance with a Stranger med tre nye låter og ikke tidligere utgitte lydspor fra 1980-tallet, samt høydepunkter fra bandets mange utgivelser.