Lokalmat fra Lødingen i lufta:

Trodde knapt hva hun hørte da SAS ville ha 100 kilo brunost

Lokalmatprodusenten Den Sorte Gryte i Lødingen har inngått avtale med SAS.

LEVERER OST: – Det er kjempegøy at SAS ønsker ost fra Den Sorte Gryte, sier Jorunn Husjord i Den Sorte Gryte. Foto: Rune Nilsen 

nyheter

De skal levere sin prisbelønte brunost til flyvninger i forbindelse med selskapets nye lokalmatsatsing «New Nordic by SAS».

– Dette er et matkonsept inspirert av SAS sine reisende og den nordiske matfilosofien, der den lokale opprinnelsen og sesongens råvarer er sentrale, står det i en pressemelding fra samarbeidspartnerne.

Head Chef & Manager Meal Planning i SAS, Peter Lawrance, kontaktet Hanen, næringsorganisasjonen for gårdsmat, da de ønsket brunost fra en norsk lokalmatprodusent på sine menyer.

– Jeg er stolt over å kunne bidra til at norske lokalmatprodusenter får avtaler med store, seriøse aktører som SAS, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Osteprodusenten Den Sorte Gryte trodde knapt hva de hørte da Bernt Bucher-Johannessen ringte og etterspurte 100 kilo brunost – i første omgang. Nå som de har levert enda 100 kilo, produserer de ost nærmest døgnet rundt.

– Livet er travelt, men veldig gøy. Vi rører all osten selv, så produksjonen tar litt tid. Det er kjempegøy at SAS ønsker ost fra oss, uttaler Jorunn Husjord i Den Sorte Gryte.

På SAS-menyen står blant annet: Lettrøkt hanebryst fra Bjärehalvön med gulrotsydet hvete, krem med Den Sorte Grytes brunost og grønnkål syrnet i Ringi eplemost. Serveres med gulrotsvinaigrette og gulrotpuffet bokhvete.