Han er dermed den første ansatte. Profileringspoolen eier Bakgården der Santocono har vært festivalsjef nå snart på tiende året.

Fram til nå har profileringspoolen hatt en avtale med Santocono om å jobbe med Bakgården. Poolen arrangerer også Harstadkonferansen og Folk i parken. Santocono står bak lys i tv-tårnet og Generalhagen, som poolen finansierer. Men nå kan altså Santocono konsentrere seg fullt og helt om alle aktivitetene til poolen.

– Det er kjempespennende! Jeg landet på å trekke meg tilbake fra Marios Musikk etter 20 års satsing, også på nettbutikken Sound 1. Hvis jeg skulle gjøre noe annet, så var tida inne nå, sier Santocono.

Etter å ha mistet en av sine beste venner i januar 2016, som han hadde bygget opp Marios Musikks nettbutikk med, var tida inne for å gjøre noe nytt.

– Når man mister en såpass god venn og partner i det man holder på med, så er det greit å få tankene over på noe annet, sier han.

Santocono startet i den nyopprettede stillingen i poolen fra 1. desember i år.

– Førstefokus er å gjøre de produksjonene vi allerede gjør og løfte innholdet i dem, men man skal ikke se bort fra at det kan komme til nye arrangement etter hvert, sier Santocono.

Styreleder i Harstad Profileringspool, Kristine Drechsler Hansen, sier de har opprettet stillingen fordi behovet er der.

– Vi har hatt en festivalsjef for Bakgården i Santocono som vi er veldig, veldig fornøyd med. Han gjør en fantastisk jobb, og er en uvurderlig ressurs som alltid står på. Når han var ledig på markedet nå, kunne vi rett og slett ikke la sjansen gå fra oss. Vi har hatt en prosess i styret, har funnet en form på stillingen, og er glad for at han er med oss videre, sier Drechsler Hansen.

Santocono har også sittet i styret til poolen de siste ni årene, og har lagt ned veldig mange arbeidstimer for poolen.

– Vi tror denne ansettelsen er av stor verdi for poolen, og for Harstad. Santocono har et brennende hjerte for byutvikling. Å opprette denne stillingen er et stort og viktig steg for poolen, som har et langsiktig perspektiv med ansettelsen, sier hun.

Trond-Daniel Kastnes Kvalvik overtok roret på Marios Musikk fra november av. Santocono fortsetter i styret til Marios Musikk.