I helga gikk Evenes Utvikling ut med pressemelding om utbyggingen som de ønsker på Evenes. De oppjusterer kraftig planene for området, etter ny vurdering av framtidig aktivitet med tanke på Forsvaret og økt turisttrafikk.

Evenes vil medd dette få en ny «bydel» bestående av et hotell med 200 rom, 25 serviceleiligheter, restaurant, kafeer, pub, treningssenter, stort kjøpesenter og en egen park med turstier, ved innfartsveien til flyterminalen. Denne utbyggingen mener de kan gi fast arbeid til 200 personer.

– Hvorfor går ikke dere i dialog med Avinor om å bygge hotell på deres tomt, nærmere terminalen?

– Vi har utbyggingsavtale med Thorbjørn Stunes for hele hans eiendom, cirka 50 mål, beliggende som naboeiendom til Avinors parkeringsplass hvor Avinor tenker plassert et hotell med tomt på ca tre mål. Vårt fokus er på en totalutbygging og ikke utbygging av kun ett hotell. Med tanke på avstand til terminalen så er det ingen reell avstandsforskjell. Om man går 50 skritt eller 60 skritt mellom hotell og terminal, så er vel neppe dette avgjørende. Vi tror derimot at pris ved overnatting er langt mer avgjørende. Vårt hotellkonsept med «lavpris hotell» tror vi vil bli like vellykket som lavpris parkering har vist seg å være på Evenes. Kombinasjon lavpris parkering & lavpris hotell blir garantert en publikumsfavoritt, mener styreleder Finn Håkon Jørstad.

Evenes Utvikling er av den oppfatning at flyplassområdet på Evenes har et langt større potensiale enn bare et hotell, noe de mener vil gagne lokalbefolkningen, kommunen og region på en god måte. Med gigantiske 150.000 kvadratmeter gulvflate skal selskapet utvikle helt nye tilbud til både lokalbefolkningen og reisende over Evenes. De planlegger også en vakker park i området mot Langvatnet.

– Men er det plass til to så store hotellprosjekt ved siden av hverandre?

– På nåværende tidspunkt er det nok bare plass til ett hotell. Når det er sagt, er konkurranse bra for kundene. Det påminnes at vårt konsept inkluderer konferansefasiliteter i tilknytning til hotellet, og det vil selvfølgelig få betydning for tilbudets attraktivitet, sier Jørstad.

De har gjort markedsundersøkelse som viser at det de skal bygge vil bli etterspurt,

– Samtidig forholder vi oss til våre samarbeidspartnere, og de krav og den markedsoversikt de har. Hotell og noe deler av øvrig bebyggelse er allerede besluttet oppført. Videre vil det bli bygget ut i takt med den etterspørsel vi kan være med å skape selv, i form av lukrative og spennende tilbud til kunder, gjester, brukere, leietakere og eiere. Samtidig forutsettes at det også finne sted en naturlig utvikling for området, sier Jørstad.

Betydelig del av prosjektet har allerede kommittering for nødvendig finansiering gjennom deres partnere. Så langt har det ikke manglet på tilbud om deltagelse i utbygging og finansiering, ifølge styrelederen,

De tar sikte på at utbygging kan komme i gang med første del før utgangen av 2019. I fullskala vil prosjektet kunne stå ferdig innen 2023.

Siden de først lanserte planene sine tidlig i juni, har de bearbeidet og forhandlet med forskjellige samarbeidspartnere, som har gitt prosjektet den utforming og omfang det har nå.

– Store deler av vårt utbyggingsområde er allerede regulert for formål hotell og parkering. Imidlertid har vi for helhetens skyld ferdig utarbeidet ny reguleringsplan for hele vårt utbyggingsområde, som da vil bli fremmet på vanlig måte. Vi forutsetter at politiske lokalmyndigheter ser den samfunnsmessige betydningen av at det gjennomføres en slik omfattende utvikling, sier Jørstad.

EVENES AIRPORT CITY: Her kan det bli rundt 200 nye arbeidsplasser, om Evenes utvikling realiserer planene sine om hotell, kjøpesenter og helsesenter. Illustrasjon: Evenes Utvikling AS/Stavseth & Lervik arkitekter AS