Ingredienser:

2 kg hvetemel

500 gram margarin/meierismør

¼ glass olje

2 ts mahlab pulver (kjøpes i utenlandske butikker)

2 ts mistakke pulver (kjøpes i utenlandske butikker)

½ ts salt

1 glass melk (lunken)

lunkent vann etter behov

1 ts vaniljesukker

½ kaffekopp med Rosevann (kjøpes i utenlandske butikker)

1 pk tørrgjær (obs, husk å blande lunken melk, 1 ts sukker og gjær, la dette stå i 10 min til det bobler)

Fyll:

1 kg dadler uten sten, eller daddelmasse (kjøpes i utenlandske butikker)

1 ts kanel

Fremgangsmåte: Bland sammen dadler og krydder.

Fremgangsmåte:

Ha semulegryn, hvetemel, salt og mahlab i en bakebolle og bland godt. Tilsett smeltet smør og rør sammen til smøret har blandet seg godt med det tørre. Dekk til deigen og la den stå i 2 timer eller mer.

Etter 2 timer, ha deigen i en kjøkkenmaskin (du kan også blande den for hånd) og tilsett lunken melk og gjær (ferdigblandet) og deretter haes i deigen og rosevann. Ha deigen over i bakebollen og dekk med lokk eller plastfolie.

La den stå natten over helst i kjøleskapet. ta den frem og la den stå varmt et par timer slik at deigen blir lettere å jobbe med.

Nå du skal bake ut kan du trille pølser og trykke de ned deretter lager du tynnere pølser av fyllet og legger inni. Du kan lage små boller med en liten bolle med fyll inni. Egentlig er det bare din fantasi som stopper deg. Det viktige er at fyllet skal være inni deigen.

Stekes på ca. 180 grader C i ca. 15-20 minutter

Dette er en populær småkake som brukes overalt i den arabiske verden og andre deler av verden. Enhver familie har sin variant når det gjelder hvilket krydder man ønsker å har i. Hvis du bruker semulegryn kan du ha grovhakkede valnøtter i fyllet. Du kan smakstilsette andre krydderier, som kardemomme og anis eller hva du måtte ønske.

Les mer julestoff

Var vant til skinke og brød til jul: Nå lager hun 13 sorter

Palestinsk jul og harstadjul? Ikke så stor forskjell

Slik lager du maamoul med dadler