Stokkan sikret seg tidligere i uka seieren og 275.000 dollar, om lag 2,25 millioner norske kroner, i Caribbean Party Poker såkalte High Roller-turneringen som gikk av stabelen i Punta Cana i Den dominikanske republikk.

Onsdag ettermiddag fikk Harstad Tidende en halvtimes prat med Stokkan, som fremdeles befinner seg i Den dominikanske republikk, minutter før han skulle sette seg til bordet i nok en turnering der totale prispenger er på hele 5,3 millioner dollar.

Her endte Stokkan på en 6. -plass og sikret seg nye 150.000 dollar, om lag 1,2 millioner norske kroner.

Vant en årslønn

– Interessen for gambling startet nok allerede i 14-årsalderen. Jeg og noen kompiser holdt til i kjelleren hos mamma og pappa hjemme i Harstad, der vi gamblet på forskjellige ting. Etter hvert fikk vi tak i et pokerbord der vi spilte mye Texas Hold’em, noe jeg fortsatte med gjennom hele perioden på videregående.

– Etter at jeg fylte 18 begynte jeg å spille en del poker på nett. Det første halve året vant jeg nesten ingenting, men etter hvert begynte jeg å vinne en del penger. Men det var først mens jeg var i militæret at jeg skjønte at jeg kunne gjøre det bra som pokerspiller.

– Da vant jeg en god årslønn, forteller Stokkan, som likevel innrømmer at han også har tapt en del penger på pokerspillingen.

Har vært lønnsomt

– Jeg tror alle som spiller poker med høye innsatser opplever perioder der det butter imot. Det har også skjedd meg. Det har nok hendt et par ganger at jeg har tapt en million i løpet av en måned.

– Jeg er utdannet siviløkonom og har stor interesse for finans. Derfor har jeg blant annet ført nøye regnskap de siste ti årene. Exell-arket viser at pokerspillingen har vært lønnsom de siste årene med noen millioner i overskudd per år, forteller han uten å ville røpe i detaljer hvor mye penger det er snakk om.

Viktig å skjule at man er nervøs

Ved pokerbordet virker Stokkan som en kald fisk. Begrepet «pokeransikt» får mening når man ser hans opptreden. Likevel innrømmer han at det hender at han kjenner på nervøsiteten i løpet av spillets gang.

– Men det er naturligvis viktig å skjule at man noen ganger er en smule nervøs. Det høres kanskje litt rart ut, men jeg er ofte mer nervøs når jeg er utenfor TV- bordene.

– Men klart, når det står om store penger på et finalebord, er det lett å kjenne at det kribler ekstra, sier Stokkan.

8 millioner til vinneren

I pokerverden arrangeres det turneringer over hele verden, ofte med millioner i potten til vinneren. Preben Stokkan har de to siste årene deltatt i en rekke turneringer, blant annet i Barcelona, Praha, London, Las Vegas, Monaco, Australia og Panama, og nå i Den dominikanske republikk. Han har gått til topps i to av disse turneringene, i London i februar og nå senest i turneringen i Karibia. Sitt store nasjonale gjennombrudd fikk han i fjor, da han gikk til topps under Poker-NM som gikk av stabelen på Thon Hotel Gardermoen. Her stakk han av med 1,5 millioner i førstepremiegevinst. Går Stokkan til topps i turneringen han nå deltar i, er vinneren garantert 1 million dollar, eller i overkant av åtte millioner norske kroner, i premie.

World Series of Poker

Selv om han har vært i «dytten» den senere tiden, har han ambisjoner om å utrette enda mer rundt pokerbordet.

-Det hadde naturligvis vært kult en gang å kunne bli ranket som nummer en i verden, men dit er det nok enda et lite stykke. Drømmen er å gå til topps i den mest prestisjefylte turneringen, World Series of Poker (WSOP). Denne turneringen har jeg deltatt i tre ganger, med en 20. plass som beste plassering. Å vinne den turneringen og Bracelettet (armbåndet) som følger med, hadde vært skikkelig digg, sier Preben Stokkan.

finalebord: Preben Stokkan, (bak .t.v), med finalebordet under en av pokertturneringene i Karibia. Foto: Privat Foto: privat