Her får Evenes-ordføreren møte nyflyet

Sammen med Kongen, NATO-sjefen, statsministeren og forsvarsministeren var Evenes-ordfører, Svein Erik Kristiansen, med på velkomstseremonien for nye F-35.

HISTORISK: Evenes-ordfører Svein Erik Kristiansen på plass sammen med prominente gjester på Ørland i går, der han fikk nærkontakt med de splitter flyene som skal stasjoneres i kommunen hans. Foto: Håvard Haugseth Jensen/Adresseavisen 

nyheter

Fredag var en historisk dag med storstilt markering av at landets nye kampfly F-35 er ankommet norsk jord. Etter hvert kommer kampflyene til Evenes, som skal stå fullt operativ som framskutt base fra 2022.

– Det har vært en flott dag og det er klart at dette er stas. Det er en historisk begivenhet for hele nasjonen og for NATO, og det er også trukket fram i alle taler i dag, sier Svein Erik Kristiansen, ordfører i Evenes.