Nå øver de på Stangnes

Nødetatene øver på Stangnes onsdag.

Politiet og de andre nødetatene trente på håndtering av en skoleskyting på Hovin skole i Oslo i 2012. Nå er skoleskyting kommet inn som scenario i DSBs analyse av risikobildet. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

nyheter

Onsdag rundt klokken 0940 rykket politi og ambulanse ut til Stangnes.

For å være forberedt på store skyte- og voldsepisoder på offentlige steder skal nødetatene i Harstad i dag øve på Stangnes. Brann, helse og politi er med når meldingen kommer: Noen skyter rundt seg på Stangnes.

- Politiet er blant dem som skal hjelpe til i slike situasjoner, og vi må være forberedt hvis det skulle skje her, sier Tommy Johnsen ved Harstad politistasjon.

Etter planen skal nødetatene bli kalt tilbake fra Stangnes før det senere i dag kommer en ny melding.

Et av de ferskeste eksemplene av skyting på offentlig sted er massakren i Las Vegas 1. oktober der 58 mennesker døde og over 500 mennesker ble skadet.

Tommy Johnsen sier at de har øvet i tre uker på skyting på offentlige steder.

OFFENTLIG De tre siste ukene har nødetatene blitt kurset hva de skal gjøre når det er skyting på offentlig sted. Onsdag blir det en større øvelse på Stangnes.  Foto: Andreas Isachsen

 

- Vi har blant annet tenkt på hva vi gjør hvis det er skyting på en skole. Det skjer rundt om kring i verden, sier han. Rundt sju-åtte personer fra politiet er med på øvelsen onsdag.