Pris til Norwegian

Norwegian er «Årets flyselskap». Utmerkelsen ble tildelt torsdag på CAPA Global Aviation Summit.

Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix 

nyheter

Dommerpanelets begrunnelse for tildelingen var Norwegians innovative og fremtidsrettede lavprisstrategi, internasjonale ekspansjon og «banebrytende» innføring av den nye flytypen Boeing 737 MAX.

Konsernsjef Bjørn Kjos mottok prisen i London.

– Det er en glede å ta imot denne prisen på vegne av alle de dedikerte medarbeiderne våre i Norwegian. Jeg er stolt over at Norwegians lave priser, nye og drivstoffeffektive fly, hyggelige service og globale ekspansjon blir anerkjent av bransjekolleger. En pris som dette gir ekstra motivasjon til å fortsette å jobbe for at alle skal ha råd til å fly, sier Bjørn Kjos.

CAPA er ikke snau når de snakker om Norwegian.

– Norwegians innovasjonsevne og bruk av ny teknologi har endret luftfarten. Norwegians strategi har bidratt betydelig til verdiskapning i bransjen og selskapet er i ferd med å utvikle seg fra et europeisk lavprisselskap til et globalt selskap stadig flere reisende kjenner til, sier CAPA-direktør Peter Harbison.

CAPA – Centre for Aviation – er verdens ledende leverandør av analyser innen luftfart.