Rino og Marte rørte Ola Bremnes til tårer

KOMMER: 17-åringen Rino Elias Haugen fra Vik i Kvæfjord imponerer alle som Harstads store sønn, Hans Egede. Også mannen bak Grønlands Apostel Ola Bremnes. Sist lørdag og søndag fikk Ola Bremnes se Rino og motspiller Marte Hansen på scenene sammen for første gang. Kommende helg spilles stykket i Kvæfjord.   Foto: Privat

nyheter

17-åringen Rino Elias Haugen fra Vik i Kvæfjord imponerer alle som Harstads store sønn, Hans Egede. Også mannen bak Grønlands Apostel Ola Bremnes.

– Denne uka er det prøver hver dag i Kvæfjord kirke. Det er utrolig flott å se resultatet av det arbeidet Anne Semb og Marianne Vaskinn har gjort gjennom flere måneder, sier Svein Spjelkavik som har regi sammen med de to lokale instruktørene.

Sist lørdag og søndag fikk Ola Bremnes se Rino og motspiller Marte Hansen på scenene sammen for første gang. Ola bekler selv rollen som en av fortellerene i stykket, melder arrangøren.

– Ola ble rørt til tårer. Og det skjønner jeg godt. De unge aktørene imponerer, Rino og Marte imponerer alle, sier Spjelkavik.

Mens Rino går videregående og byggfag studerer hans 22 år gamle motspiller, Marte Hansen musikkteater ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

– Jeg ble vel egentlig introdusert til det å spille teater fra 8. Klassen, når vi hadde Anne Semb som lærer i norsk og musikk.. Vi fremførte små snutter fra Les Miserables og Et dukkehjem. Jeg fikk være Jean Valjean og Helmer. Jeg ble etterhvert invitert til å være med å spille Ole i Reisen til julestjernen, sier Rino.

Nå gleder både Rino og Marte til å opptre for selve biskop Sofie fra Grønland. Hun skal se stykket som en del av sitt offisielle besøk til Kvæfjord. Hans Egede og ikke minst Gjertrud Rask har fortsatt en viktig plass i grønlandske hjerter.

17-åringen Rino Elias Haugen fra Vik i Kvæfjord imponerer alle som Harstads store sønn, Hans Egede. Også mannen bak Grønlands Apostel Ola Bremnes.