Desperat leting etter sønnen: Nå er han funnet

Tyske Veronika fryktet det verste. Nå har sønnen kommet til rette.
nyheter

Oppdatert: Over en måned er gått siden Veronika hørte fra sin sønn Stefan. Hun etterlyste sønnen i forrige uke, og nå er han funnet. Les slutten av saken for løsningen.

Han kjører rundt i en iøynefallende lastebil og siste opplyste sted han har befunnet seg var Burfjord, 1. september i år. Han var da ventet å kjøre sørover i landet.

Følgesvennen hans er en hund.

Har holdt jevnlig kontakt

Veronika forteller at sønnen Stefan har valgt en livsstil med reising, og at han de siste ti år har kjørt Europa rundt i en tagget/malt lastebil.

Men han har hele tiden holdt kontakt med hjemmet, sier hun til Altaposten som først rapporterte om denne saken.

– Vi har vært i kontakt jevnlig, via Skype. På det meste har det gått noen dager før vi har hørt fra han. Men nå er det gått altfor lang tid. 1. september var siste gang vi hørte fra han, forklarer hun via Tanja Handke, som har trådd til som tolk for Veronika – som kun snakker tysk.

Ville til Finnmark

Veronika bruker hvert år å reise til sønnen, hvor enn han måtte befinne seg i verden. Sist la hun turen til Ivalo i Finland. Her fortalte han at han planla å reise nordover.

– Han skulle kjøre til Olderfjord, og sette bilen her. Deretter skulle han gå til Nordkapp. Jeg vet han fikk haik gjennom tunnelene, og turen gikk samlet sett bra.

Stefan satte deretter kursen sørover. Da Veronika hørte fra sin sønn for siste gang, befant han seg i Burfjord.

SISTE LIVSTEGN: I en Skype-samtale 1. september opplyste Stefan at han var i Burfjord. Siden har ikke familien hørt noe fra han. FOTO: GOOGLE EARTH 

 

Turglad

Etter hvert som dagene gikk uten at de fikk kontakt med Stefan, ble moren bekymret. Stefan har ikke mobiltelefon, og klarer seg på en svært liten kontantbeholdning - han bruker ikke minibankkort. Annen elektronisk sporing, eksempelvis etter utstyret han kobler opp for å kommunisere via Skype har foreløpig vist seg nytteløs.

Sønnen er turglad, fisker endel og bruker å legge ut i naturen - som han også bruker som spisskammers. Høstingen fra naturen gjør han også i stand til å holde pengebruken nede.

Det er en slik utflukt Veronika frykter har gått galt:

– Jeg frykter at noe virkelig ille har skjedd med han.

Politiet ønsket tips

Veronika forteller at hun har vært i kontakt med tysk politi. De har foreløpig ikke gått bredt ut, etter det Veronika forstår fordi det ikke foreligger indikasjoner på at noe kriminelt har hendt med Stefan.

I desperasjon bestemte moren seg for å reise til Alta for å selv starte letingen etter sønnen.

En av de som leste artikkelen tipset Altaposten i helga om at han visste hvor den savnede befant seg, med utgangspunkt i at han hadde observert savnedes kjøretøy. Med bakgrunn i etterlysningen er det opprettet kontakt med den savnede. Han sier at det står godt til med han.

Vedkommende ønsker utover det ikke å snakke med media. Det er ikke kjent om vedkommende vil ta kontakt med sin familie.