Sekstenåringen innrømmer at det nok var «grom»-modellene AMG GT-R og AMG C-63 S Coupe som fanget den største interessen.

– Drømmebilen står her

– Det er ikke hver dag man får sett slike biler her i Harstad, derfor måtte jeg bare ta turen innom. Jeg er generellt ganske interessert i biler, og da spesielt Mercedes. Drømmebilen er en AMG C-63, men særlig realistisk er det nok ikke at jeg noengang blir eier av en slik doning.

– Men det må være lov å drømme, sier Mikael som sammen med Roy Koteng brukte lang tid på å beundre utstillingsbilene.

Merkevarebygging

Ifølge William Salminen og Gunnar Dahlberg hos Salminen har Mercedes vært på veien med sitt Roadshow siden april måned.

- Ialt skal alle landets 52 forhandlere besøkes. For oss handler dette først og fremst om merkevarebygging og å skape blest og oppmerksomhet om disse ekslusive modellen.

– Det er neppe det helt store markedet her i byen for disse bilene, selv om interessen og pågangen for å prøvekjøre noen av modellene har vært upåklagelig. Og hvem vet, et salg eller flere kan naturligvis ikke utelukkes, sier Salminen og Dahlberg.

Delikat dashbord

Undertegnede og kollega Frank R. Roksøy fikk en prøvetur i en AMG E43 4MATIC.

Bilen vi kjørte hadde en pris på 1.366.600 kroner. Den dyreste bilen jeg noen gang har kjørt.

– Og la det være klart; Å sette seg inn i en slik bil er noe helt spesielt. Et mer delikat dashbord og interiør skal man lete lenge etter. Gromlyden fra motoren når man trødde litt etter ga den rette følelsen av 401 hk under panseret.

– En prøvetur på knapt ett kvarter er naturligvis altfor kort tid til å yte bilen en rettferdig omtale. Til det er det for mange finesser å sette seg inn i. Og ikke fikk vi testet om 0-100 km/t lot seg gjøre på 4,7 sekunder.

– Det eneste minuset vi fant var dekkstøyen i kupeen. Den var vi begge enige om var usedvanlig merkbar til Mercedes å være. Men også for oss godt voksne menn må det i likhet med 16- åringen Mikael Nygård være lov å drømme om en gang å kunne bli eier av en slik doning.