Hålogaland Teatersetter opp Fosse:

Snart kommer «Sønnen»

KOMMER: Det er første gang Hålogaland Teater setter opp Jon Fosse på sine scener. 28. september er det klart for «Sønnen». På rollelisten finner vi; Jørn Fuller – Gee, Kristian Fr. Figenschow, Guri Johnson, Ketil Høegh.   Foto: Hålogaland Teater.

Sønnen
  • Hålogaland Teater
  • Premiere 28. september 2017.
  • Med: Jørn Fuller – Gee, Kristian Fr. Figenschow, Guri Johnson, Ketil Høegh.
  • Regi, scenografi og kostymer: Sølvi Edvardsen.
  • Lysdesign: Ola Bråten.
  • Lyddesign: Kolbjørn Lyslo.
  • Nordnorsk oversettelse: Ragnar Olsen.
nyheter

Det er første gang Hålogaland Teater setter opp Jon Fosse, og nå nærmer det seg premiere på Scene Øst.

28. september vil stykket ha premiere på scene Øst i Hålogaland Teater i Strandveien i Tromsø.

Stykket vil spilles fram til 25. oktober. Deretter skal ensemblet fra Hålogaland Teater ut på turné fra 31. oktober til 18. november

SØNNEN er en dramatisk historie om usanne sannheter, og alt vi ikke sier til hverandre.

Mor og Far bor i en liten bygd. De sier ikke stort til hverandre lengre. Det er mørkt i bygda, bortsett fra lyset i deres eget og Naboens hus. Han drar til byen og drikker seg full og ungdommen flytter fra plassen. Mor og Far har en sønn de ikke vet hvor oppholder seg. De vil vite hvor han er, men tør likevel ikke tenke tanken på at han en dag kommer hjem. Så gjør han det.

Fosses fortettede saga beskriver et samfunn bebodd av stadig færre mennesker hvor stillheten, ensomheten og de brutte drømmene rår grunnen – og ryktene. I den spennende beretningen kommer mangeårig koreograf og danser Sølvi Edvardsen inn og bryter mørket. Nå har hun regi og scenografi for forestillingen og maler med lys i en mørk, men samtidig visuell og fysisk verden.