Det var hovedbudskapet til Jan Inge Yttervik, da han hadde ordet i posten ”Ordet fritt” i onsdagens kommunestyremøte.

Yttervik hadde med seg 267 underskrifter som var kritisk til de vedtatte planene om å bygge skolen på Liland.

– Disse underskriftene har jeg ikke hatt noe med å gjøre. Det er det andre som har tatt initiativet til å gjennomføre, sa han når han overleverte underskriftene til ordfører Svein Erik Kristiansen.

Mye billigere

Når Yttervik viser til den store kostnadsforskjellen mellom de vedtatte byggeplanene på Liland, viser han til et tilsvarende skoleprosjekt i Lørenskog. Der har de bygget en modulbasert skole som består av et skolebygg på 1 800 kvadratmeter og ett like stort administrasjonsbygg. Prisen på dette var ifølge Yttervik 25 millioner kroner.

– Betongarbeidene kom på om lag en million kroner. De slapp også å bygge på ni meter bløt leire, slik det er på deler av skoletomta på Liland, sa Yttervik.

Han minnet kommunestyret om at det nå var mange som reagerte på politikernes behandling av skolesaken.

– Vi mener det er galskap å bygge en skole til rundt 60 millioner kroner, når vi kan få et tilsvarende stort skolebygg til 25 millioner kroner. Dersom kommunestyret ikke nå lytter til befolkningen, så er det mange som miste tilliten til dere, sa Yttervik.

Ordfører Svein Erik Kristiansen sa at han ville la underskriftene og Ytterviks innlegg bli tilgjengelig for kommunestyret.

Fremdriften til nå

Rådmann Steinar Sørensen orienterte senere i møtet om fremdriften ved skolen. Han understreket at arkitektkonkurransen var en skisse. Det som nå foregår er at skissene kvalitetssikres og at det utarbeides arbeidstegninger.

Skjalg Hamnes (Sp) spurte om det var planer om et skikkelig kjøkken i den nye flerbrukshallen.

– Dette er folk opptatt av. Jeg ser av skissene at det er planer om en kiosk på ti kvadratmeter og et tilsvarende stort kjøkkenlager. Dette blir for smått. Vi har bruk for et skikkelig kjøkken i hallen under større arrangementer, sa Hamnes.

Dette var noe rådmannen tok med seg videre.

Etter spørsmål fra Aina Heimdal (Ap) opplyste Sørensen at det ennå ikke var tatt stilling til om flerbrukshallen skulle tas som en opsjon for den som fikk tilslaget om å bygge skolen, eller om det skulle inngå i en samlet byggekontrakt.

– Dette har vi ikke tatt stilling til ennå. Jeg vil ha flerbrukshallen ferdig prosjektert. Det vil trigge interessen i anbudskonkurransen om vi kan ta skolen og flerbrukshallen i ett anbud. Men dette må vi komme tilbake til, sa Sørensen.