- Hvorfor rydder ikke kommunen opp?

Her har vraket ligget i flere år, sier oppgitt turgåer.

VRAK Her ved snuplassen nær Hestvika på Stangnesbasen ligger både det ene og det andre.  Foto: Privat

nyheter

I forrige uke fortalte vi om Skrotnisseaksjonen som samlet inn over 200 tonn skrap i regionen. Her samarbeidet HRS Metallco og kommunen om aksjonen, men en leser lurer på hvorfor det ikke er ryddet opp ved snuplassen i Hestvika på Stangnes.

- . Jeg tok kontakt med miljørådgiveren i kommunen i september i fjor og gjorde henne oppmerksom på et bilvrak som ligger henslengt på snuplassen ved Hestvika sør på Stangnesbasen. Der har det ligget i flere år. Vraket liger omtrent 100 meter fra gjerdet til HRS. Det er helt utrolig at ingen har tatt fatt i dette.

Vraket dukket opp da snøen forvant i vår, og er nå delvis dekket til av strøsand.


I området har det kommet mer skrap etter hvert, sier tipseren.

- Som vist på dette bildet har det også begynt å samle seg enda mer jernskrap i området. Det ligger en svær stige og annet rask ved stien som leder ned til Hestvika.


Nå må miljørådgiveren sørge for at det skjer noe slik at dette skrotet blir fjernet, sier mannen.

- Det har som nevnt ligget der i flere år og nå er det altså 1 år siden kommunen ble gjort oppmerksom på dette. Hvis ikke dette blir tatt på alvor så har det jo ingen hensikt for innbyggere i denne kommunen å melde fra.

Miljørådgiver Tyra Meininger Saudland er for tiden på reise, og hadde ikke mulighet til å sjekke saken i detalj da Harstad Tidende ringte mandag.

- Men jeg tror jeg vet hvilket område du snakker om. Dette er et av stedene hvor folk ser at det ligger søppel, så kommer gjerne andre og legger enda mer. Siden det er så nært HRS, burde folk kunne frakte det noen meter til og få det til rett plass.

Hun sier at kommunen rydder opp, men at det gjerne kommer nytt skrap og søppel på enkelte plasser.

Administrerende direktør Kirsti Hienn ved HRS IKS sier at de ikke kan ta søppel som ikke er på deres tomt.

- Da må kommunen gjøre et vedtak. Hvis det er på plass, tar vi gjerne det vi får av skrot, sier hun.