Følger deler av Hurtigruteleia med pedaler:

Sykler til vanns

Engelskmannen Dave Cornthwaite er på vei inn i Skånland lørdag.

syklist: Engelskmannen Dave Cornthwaite er ute på det som er verdens lengste sykkeltur til vanns. Fredag er han inn om Ibestad. Lørdag stopper han på Sandstrand på vei mot Bergen og VM på sykkel. Foto: Andy Bartlett 

vannveien: Engelskmannen Dave Cornthwaite er på vei inn i Skånland lørdag. Målet er å nå sykkel-VM i Bergen.  Foto: Privat

nyheter

Det er ikke snakk om en deltaker i Arctic Race of Norway som har punktert. Det er snakk om en syklist som er ute på det som er verdens lengste sykkeltur til vanns.

Ett sett pedaler; to flottører; mer enn 2400 kilometer.

- Langs Hurtigruten-leia Fra Bergen til Kirkenes. Han startet 24. juli, og håper på å nå fram til Bergen til avslutningen av sykkel-VM i slutten av september,  sier kommunikasjonsrådgiver, Svein H. Lian i Hurtigruten.

Cornthwaite har allerede bemerket seg i hjemlandet og har blant annet blitt omtalt på BBC.

- Hurtigruten heier fram Dave hver eneste sjømil av denne imponerende og inspirerende ekspedisjonen. Vi har seilt langs kysten i mer enn 120 år og vet mye om hvor vakker og samtidig tøff den kan være. Med elleve skip på vannet hver eneste dag, får vi mange hyggelige treff med han underveis. Det setter gjestene våre og vi stor pris på, sier kommunikasjonsrådgiver, Svein H. Lian i Hurtigruten.