Som en del av partnerskapet med Arctic Race inviterte Bufetat Region nord til familiefest i Folkeparken. Det ble folksomt. Ikledd Bufetats godt synlige t-skjorter deltok store og små i hinderløypa. Femti lag á fire deltakere i aktivitet rundt fem poster sier sitt om stemningen. Ringspill, dekkløfting og fotballbowling, og ikke minst marshmallows-sluking og vannstafett. Kreativiteten var stor, og gleden ikke mindre da Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen dukket opp for å delta.

Underveis sørget kokkene i The Flying Culinary Circus for varm laksemiddag til vel 800 sultne deltakere.

– Dette er bare fantastisk, sier Tor Jørgen Kramperud Arnesen og Mathias Spieler Bugge, mens matkøa slynget seg bortover sletta.

– Harstad er så fantastisk. Dette været, og så god stemning. Og når barna kommer tilbake og sier de aldri har smakt sånn god laks, da varmer det godt i et kokkehjerte, sier de.

Det er fjerde året Bufetat Region nord farger sykkelfesten lilla. Ifjor ble det feiret i Bodø, i år er det Harstad sin tur. Der det er Arctic Race, om det er ritt eller fest, der finner du garantert noen fra Bufetat. Målet er å være synlig, og for å skape oppmerksomhet rundt behovet for flere fosterhjem.