– Sykkelløpet med Dag Otto Lauritzen, Ketil Solvik–Olsen og Dag Sigurd Brustind er nevnt. Hva som skjer dem imellom vil bare tida vise.

– Men også TV2 stiller med Johan Kaggestad, Christian Paaschepluss resten av staben, forteller Dybdal som også regner det som tenmmelig sikkert at Thor Hushovd blir å se på Engenes torsdag.

Stemningsrapporter

– De skal så vidt jeg vet blant annet lage en reportasje med Ketil Stokkan angående sangen «Forza Arctic Race», som han har skrevet til ære for rittet. Stokkan vil også fremføre denne på festen om kvelden.

– I tillegg vil det ganske sikkert bli laget stemningsrapporter fra Engenes som forhåpentlig får fram stemningen publikum lager før, under og etter at rytterne har lagt i vei, sier Dybdal.

En smule spent

Han håper det syder ar sykkelinteresserte når det 5. Arctic Race of Norway legger i vei klokka 14.10 torsdag.

– Klart jeg er en smule spent på hvor mange som finner veien hit. Det er tross alt en vanlig arbeidsdag for mange. Men fortsatt er det sikkert en god del som enda har ferie. I og med at det settes opp ekstra hurtigbåter både på formiddag og kveld, med siste avgang tilbake til Harstad klokka 23.30, håper jeg disse blir fylt opp med publikum som både får med seg rittet og festen om kvelden.

– Men det er selvsagt også mulig å overnatte på Engenes enten i telt, bobil eller campingvogn, sier Dybdal.

Flyshow på Bardufoss

– Jeg håper også at mange tar turen til Narvik og får med seg målgang på 1.-etappen der, som er estimert til rundt klokka 18.00.

– Her er det imidlertid viktig å være oppmerksom på når E-6 fra Bjerkvik til Narvik stenges for biltrafikk.

– Forhåpentligvis er det også mange som tar turen til Bardufoss fredag, der målgang blir på selve flystripa på Bardufoss lufthavn cirka klokka 16.30.

–Her blir det også et eget spektakulært flyshow som starter klokka 13.00.

– Det er med andre ord duket for spenning både fra sykkelsetet og i lufta for dem som ønsker å ta del i årets sykkelritt, sier en som alltid engasjert Knut– Eirik Dybdal.