- Kom til byen på sykkel

Onsdag 9. august åpner Arctic Race sykkelfesten i Harstad. Da skal sentrum koke av sykkelfrelste store og små.

sykkelglede: Bjørn Aselsen (f.v.), Eli Jeanette Olsen og Sturla Bangstad er sammen om sykkelfesten rundt årets Arctic Race. Foto: Tina Eilertsen 

nyheter

Oppfordrer til folkefest:

Arrangementskomiteen oppfordrer små og store til å sette av tida i sentrum denne augustdagen. Pogrammet rundt lagpresentasjonen og festen rundt er klart. Et program som passer alle, enten du har sykkeldilla eller ei, ifølge Sturla Bangstad i Harstad Cykleklubb. Folkerittet Arctic Challenge er klubbens bidrag til sykkelfesten, og har i år ei lang og ei kort løype.

– Tida er ikke avgjørende

– Foruten femmilsløypa rundt Kvæfjord legges det opp til ei mer familievennlig løype gjennom Kilhus, Møkkeland og Ervik. Alle kan delta, også med elsykler, sier han, og presiserer at denne dagen er det ikke tida som teller.

– Folk deltar med det utstyret de har, tida er ikke avgjørende. Det viktigste er å prege byen vår med skikkelig sykkelglede. Begge rittene starter ved Tine på Sama, og har målgang ved Sparebank1 i Gågata. Dermed håper vi at alle, både deltakere og publikum, ender opp i sentrum og får med seg folkefesten. I samarbeid med kommunen skal vi legge til rette for dusj og toalettforhold, sier han.

Nordnorske artister

Lagpresentasjonen vil finne sted på torvet, der det også er duket for sykkelshow med konsert og underholdning på utescene og storskjermer.

– Det er for tidlig å røpe noen navn, men i tillegg til sykkepersonlighetene kan vi love nordnorske og lokale artister som passer for hele familien, sier arrangementets prosjektleder Eli Jeanette Olsen og næringssjef Bjørn Akselsen. De håper og tror på full trøkk, og oppfordrer også sentrumsbutikkene til å kjenne sin besøkelsestid.

Kom på sykkel

– Harstadfolk er vanligvis flinke til å stille opp når noe skjer. Mange er kreative, organiserer seg og danner egne rittlag. Det er heller ikke få som kommer tilreisende. Alle hoteller er fullt belagt, vi jobber allerede med alternative losjier, sier de, og legger til at noen av byens parkeringsplasser vil være stengt denne dagen. Blant annet ved kinoen og store deler av havneområdet.

– Disse områdene er satt av til lagenes teambusser. Det ideelle er at folk kommer på sykkel. Det er jo tross alt sykkelfest.