Sommerens sjørøvertokt

Årets juksastevne har et helt spesielt tilbud til de yngste.

SJØRØVERBARN;: Forventningsfulle barn har i lengre tid gledet seg til sjørøveraktivitet i havna på Lundenes. Bak fra venstre; Helge, Margrethe, Lars, Ingmar, Isak, Ania, Lina Johanne Foran fra venstre Lukas og Madelen. Foto: Privat  Foto: Picasa

nyheter

Et skikkelig eventyr med ekte sjørøverskute og nedgravd skattkiste er hva barna kan få være med på under årets juksastevne på Lundenes, siste fredag i juli.

De siste årene har barna hatt eget programtilbud under Juksastevnet,.

- Vårt motto er at dersom ungene har det bra og trives, så gjør foreldrene det også, sier Sylvi Anita Oldervik Johansen, som er arrangementets sjørøvergeneral.

- Dette er en dag beregnet for barn i alle aldre og vi tilbyr ansiktsmaling, sjørøvermat og sjørøvermoro, opplyser hun.

Med på laget er Foreningen Veteranskøyta Havblikk. «Mkr Havblikk» ble den siste trebåten som var bygget ved Risøyhamn Slip og båtbyggeri i 1960. Båten var nedslitt og synkeferdig da den ble overtatt i 2009. Etter flere år ved Nordnorsk fartøyvernsenter i Gratangen var hun ferdig restaurert i mars 2017. Med 5000 dugnadstimer, og til en pris på 11 millioner, er «Mkr Havblikk» i dag et flytende smykkeskrin.

MKr Havblikk er et flytende kulturminne som i fremtiden vil fremme kystkultur og fiskerihistorien til våre kommende generasjoner. Mannskapet om bord på Veteranskøyta Havblikk ønsker alle sammen hjertelig velkommen om bord under Juksastevnet på Grytøya. For de minste vil Havblikk være en viktig del av opplevelsen. «Vi har hørt rykter om at ei sjørøverskute med ekte sjørøvere skal komme innom havna for å lete etter en gjemt sjørøverskatt…» sier sjørøvergeneralen. Det er forresten lov for absolutt alle å komme utkledd som sjørøver, ung eller gammel.

- Det er gratis å være med, så kom å bli med på en dag fylt med spenning og moro, opplyser Johansen.