– I dag er det åtte leiligheter i Byporten, og nå skal det bygges 18 nye med en størrelse på mellom 69 og 124 kvadratmeter, sier han.

– De nye leilighetene blir bygd opp rundt et atrium på nærmere 1000 kvadratmeter, noe som gjør at du kan ta morgentrimmen utenfor egen leilighet, sier Paulsen.

Håpet er å være i gang med salget like over ferien.

Brukervennlige

Som tilfellet var med de åtte første leilighetene, kommer også de nye som ferdige moduler. Alle enhetene skal være på plass innen et par døgn. I modulene er det ferdig kjøkkeninnredning med hvitevarer og toalett. Det som gjenstår når modulene er plassert der de skal, er å koble sammen strømledninger og rørgater, og så er det bare å flytte inn og møblere etter eget ønske.

– Leilighetene skal være moderne og brukervennlige, og derfor har vi valgt vannbåren varme i alle gulv. Og de skal være lett å møblere, sier Paulsen.

Atrium

Det blir et stort friområde, et atrium, midt i bygningsmassen. Dette er ett mål stort.

– Der må vi legge nytt tak og platting, og når det hele er ferdig kan beboerne bruke det til trim, spill og kos på solfylte dager, sier Vidar Paulsen, som betegner dette som den største terrassen i Nord-Norge.

– Den blir nok en attraksjon i seg selv.

Nærheten til Amfi Kanebogen og bussholdeplass vil ifølge Paulsen være en fordel.

– Det gjør at du kan selge bilen. Du kan jo bare sette føttene i tøflene og gå en tur på kafé eller i butikken, sier han.

Borettslag

18 nye leiligheter betyr ikke at det blir behov for å bygge oppover.

– Vi bygger ikke i høyden, vi velger å bygge i samme høyde som i dag, sier Paulsen.

De åtte første leilighetene i Byporten, som ble satt opp høsten 2013, var selveierleiligheter. De 18 nye vil være organisert i et borettslag.

– Denne gangen har vi valgt å lage flest av de små leilighetene, for vi oppdaget sist at det var størst etterspørsel etter disse. Men alle har minst to soverom, sier Vidar Paulsen i Møbelringen.

Utbygger: Vidar Paulsen ser frem til å komme i gang med utbygginga av de nye leilighetene. Foto: Bengt Simonsen