10. klassingene fra Kila skåret bedre enn landsgjennomsnittet:

I skriftlig fikk én av elevene karakteren 6. Rektor Peder Johnsen har grunn til å være stolt av sine elever.

Ingen strøk

– Jeg er veldig fornøyd. At elevene gjør det bra, gjør meg glad. Og jeg er veldig glad for at ingen av de 59 elevene fikk karakteren 1 eksamen, sier han.

Skolene i Harstad har tidligere slitt med matte, men nå går det veldig bra – i alle fall på Kila skole

De fikk i snitt karakteren 3,8. Snittkarakteren i Troms fylke i matte var 3,2 mens landsgjennomsnittet lå på 3,4.

– Veldig bra, medgir rektoren. Han opplyser at resultatet er adskillig bedre enn tidligere år.

– Hva er oppskriften?

– Vi driver en god skole. Vi får tilbakemelding om at det er trygt og godt på skolen og vi har et godt miljø både kollegialt og blant elevene. Men vi vet jo at det er kommer nedturer, og det må vi også være beredt på å takle, sier Johnsen.

For tre år siden startet vi et prosjekt der vi forberedte ungdommene på å bli ungdomsskoleelever, og til å bli trygg på hverandre og de voksne.

– I tillegg forbereder vi dem på hva en eksamen er. Dette er jo elever som aldri har vært gjennom en avgangseksamen og da er det greit å vite hva som venter dem, sier Johnsen.

Fire mattelærere

Ifølge rektoren ble det ikke satt inn ekstra ressurser i mattefaget.

– Vi hadde fire mattelærere på de to tiendeklassingene. En av dem er lærerspesialist i matematikk, de tre andre har matte i fagkretsen. Det er ikke mer ressurser enn det andre skoler bruker. Vi etterstreber å ha lærere som har godkjent utdanning, sier Johnsen.

Tidlig innsats

Han legger til at Kila skole jobber mye med tidlig innsats.

– Vi setter inn ressurser slik at elevene lykkes i opplæringen. Den største satsingen retter vi mot første- og andreklassingene, sier Johnsen.

Foreldre er svært fornøyd med det gode resultatet i matte:

– Rektoren fortjener ros for virkelig å ha fulgt Opplæringsloven og tilpasset undervisningen til den enkelte elev. Da ser vi at det går bra, sier en av foreldrene