Harstad har fått den ærefulle rollen som arrangementssted for rittets lagpresentasjon. Det skal skje onsdag 9. august. Lagpresentasjonen er ARNs offisielle åpningsseremoni med stor PR-dekning. Kommunen kan dermed benytte anledningen til å skape en folkefest hele dagen med livekonserter, sykkelshow og lignende.

– Vi er hjemstedet

Det koster å rigge til en ordentlig folkefest, og rådmann Hugo Thode Hansen mener det er nødvendig å sette av så mye som 650.000 kroner.

– Det er mye penger å bruke på en folkefest og en presentasjon av lagene som deltar, så får vi se hvordan formannskapet stiller seg til det. Harstad er imidlertid hjemstedet til Arctic Race of Norway, og sykkelrittet er viktig for oss. Det vil også gi Harstad mye PR, sier ordfører Marianne Bremnes.

Konsert på torget

Kommunen planlegger følgende arrangementer onsdag 9. august:

Teampresentasjon, konsert i forkant av presentasjonen, Arctic Challenge, ARN næringskonferanse og offisiell middag.

I år vil lagpresentasjonen bli på torget i sentrum i et samarbeid med ARN.

Direktesendt TV

– Åpningsseremonien er en stor happening som kan bli direktesendt på TV2 og TV2 sportskanalen i Norge. Det er i forkant av lagpresentasjonen planlagt en familievennlig konsert i samarbeid med Harstad Kulturhus. Det er verdt å merke seg at arrangementet er tydelig nedskalert fra det omfanget Harstad hadde i 2015, blant annet skal ikke Harstad tilrettelegge for etapper i år. Likevel vil store deler av ARN-delegasjonen, sponsorer, media og lignende innta byen denne dagen, skriver rådmann Hansen i sitt saksfremlegg.

Kostnadene for Harstad vil i hovedsak være knyttet til konserten og lagpresentasjonen.

– Arrangementet medfører kostnader for kommunen, men vil kunne bidra til økte inntekter for næringslivet, lag og foreninger, poengterer rådmannen.