Det er alltid spennende med pakker, og ungene i barnehagen var selvfølgelig spente på hva den inneholdt.

Tre ipad’er

– Pakken var stor og rosa, og vi skulle gjette hva som var inni, fortalte Amalie, Ida og Arne.

- Noen av oss gjetta på spill, men så var det tre ipad’er, og det var en kjempefin gave, for det har vi jo ikke i barnehagen.

Penger fra tøttekvelden

Det var leder for Sørgårdene sanitetsforening, Vanja Elvenes, som sto for gaveoverrekkelsen mens ungene trippet spente rundt henne.

– Dere vet kanskje at sanitetsforeninga vår pleier å ha en tøttekveld hver vinter, og da får vi inn en del penger. Disse pengene gir vi bort til mange forskjellige formål, og i år syntes vi at dere skulle få noe som dere både kan lære av og leke med. Tidligere har dere fått penger slik at dere kan kjøpe inn mat og spise en god lunsj i barnehagen. Så neste gang dere spiser lunsj her, så kan dere tenke på at det er vi «gamle damene» som har gitt dere penger til den.

SOS barnebyer

Den fine gaven fra sanitetsforeninga førte til at selve solsikkeaksjonen kom litt i bakgrunnen. Likevel var formålet med solsikke-kaféen å samle inn penger til SOS barnebyer, noe de gjorde ved blant annet å selge lodd på en rekke gevinster som de hadde fått av velvillige sponsorer.

BARNAS RETTIGHETER: De åtte førskolebarna i Sandstrand barnehage framførte «Barns rettigheter». Fra venstre: Ida, Fie, Arne, Kristine, Amalie, Nicholas, Ailo og Tarjei.
STAS: Ailo syntes det var stas at Vanja Elvenes og de andre damene i Sørgårdene sanitetsforening kom med tre splitter nye ipad’er.