- Hei. Dette er direkte livsfarlig. Når kommunen ordnet denne muren i Hålogalands gate kunne de vel samtidig sette opp et gjerde. Slik har det stått nå i to og et halvt år, skriver Pål, som er beboer og "nervøs pappa."

- Barn som leker i denne gata er ikke trygge. Dette er en gate som er svært uoversiktlig. Smale sideveier kommer rett inn i gata, og biler kommer fort. Jeg synes det er rart at det ikke satt en lavere fartsgrense i denne gata, samtidig som det burde vært satt opp flere mindre skilt med "KJØR SAKTE - BARN LEKER."

- Holder ikke mål

- Dette er jo også en mye brukt skolevei, og veien ender opp ved Harstad skole. Og ingen fortau er det. Noen nedkjørte fartsdumper som ikke har noen virkning lengre, er det. Dette holder ikke mål, mener Pål.

Han legger til: - For noen år tilbake ble Hålogalands gate kåret til Harstads vakreste gate. Nå vil jeg kalle den for En av Harstads farligste.

Fjernvarmeprosjektet

Svein-Arne Johansen, enhetsleder i drift- og utbyggingstjenesten, svarer slik:

- Når det gjelder den aktuelle muren, så er det en mur som er oppført av «fjernvarmeprosjektet» til erstatning for tidligere mur som tilhørte eiendommen. Ansvar i forhold til oppføringen er tillagt «fjernvarmeprosjektet»/den private oppsitteren ut fra avtalt rollefordeling. I dette ligger også ansvar for at det er nødvendig sikring av muren. Gata er en boliggate hvor det naturlig nok er en del avkjørsler. Den aktuelle avkjørselen er etablert i forhold til dette og noe justert i forbindelse med nevnte tiltak.

Kan tillate nytt skilt

- Når det gjelder trafikksikkerheten i gata, så er området skiltet med 30 km/t i fartsgrense. For fartsdumper som er slitt vil vi følge opp med nødvendige vedlikeholdstiltak eller fornyelse. Når det gjelder skilt «Barn leker», så er ikke det av type offentlige skilt som Harstad kommune som vegeier setter opp. Harstad kommune kan imidlertid tillate at f.eks velforening kan sette opp slike skilt. De vil da ha vedlikeholdsansvaret for disse, melder Svein-Arne Johansen.

- I området nærmere skolen blir det i flere av gatene opparbeidet fortau og gatelys i henhold til vedtatt reguleringsplan. Det gjøres i forbindelse med bygging av ny Harstad skole og tiltakene skal være ferdig innen den tas i bruk.  Disse tiltakene vil bedre trafikksikkerheten i området vesentlig.