Onsdag ble det operative politiansvaret for Midtre Hålogaland delt, til henholdsvis Troms politidistrikt og Nordland politidistrikt. Dette innebærer at operasjonssentralen i Harstad sine oppgaver og ansvarsområde overføres til operasjonssentralen i Tromsø og Bodø. Delingen skjer etter fylkesgrensa, med unntak av Gratangen kommune som vil inngå i nye Nordland politidistrikt.

11 ansatte forsvinner

Politimester Ole B. Sæverud i Troms politidistrikt kommer til Harstad i forbindelse med overgangen. Politistasjonssjef Morten Hole og avtroppende stabssjef i Midtre Hålogaland, politiinspektør Tom Harder Johannessen, deltar i møtet.

Morten Hole sa i et intervju i Harstad Tidende 22. mai 2017 at operasjonssentralen for Midtre Hålogaland politidistrikt (MHPD) ved politihuset i Harstad, har vært arbeidsplass for rundt 25 personer de siste årene.

– Vi har en del polititjenestefolk som har jobbet ved operasjonssentralen i flere år. Nå blir politidistriktet delt i to, og operasjonssentralen stykket opp og fordelt. I øyeblikket er det klart at to medarbeidere går over til Nordland politidistrikt. Ni av dem som har jobbet ved operasjonssentralen til MHPD, skal nå over til Troms politidistrikt sin operasjonssentral i Tromsø.

Hole startet i 2005 opp som lensmann for ETS-kontoret. I 2013 overtok han jobben som sjef ved Harstad politistasjon etter Geir Pedersen. Etter at Elisabeth Kaas avsluttet jobben som politimester i Midtre Hålogaland i 2014, har Hugo Henstein fungert som prosjektleder for MHPD. Fra 1. juni 2017 får de ansatte ved Harstad politistasjon ny politimester i form av Ola B. Sæverud.

– Publikum i Harstad, Kvæfjord og Skånland vil fra 1. juni motta svar fra en operatør i Tromsø på telefonnummer 02800. Den som ringer fra Lødingen eller Tjeldsund vil med stor sannsynlighet få kontakt med operasjonssentralen til Nordland politidistrikt i Bodø, sa Hole.

Slik er lederkabalen

Politimester i Troms: Ole Bredrup Sæverud. Visepolitimester blir Astrid Elisabeth Nilsen.

I Harstad politistasjonsdistrikt fortsetter politistasjonssjef Morten Hole som fungerende sjef.

I Midt-Troms lensmannsdistrikt styrer Andreas Nilsen som fungerende sjef med ansvar for Balsfjord, Målselv, Bardu, Salangen, Lavangen og Ibestad kommuner.

I Nordland er det Tone Vangen som er politimester Tone Vangen, med visepolitimester Heidi Kløkstad. Herunder er Per Erik Hagen fungerende lensmann i Lofoten og Vesterålen driftsenhet, som har ansvar for polititjenesten i kommunene Moskenes, Flakstad, Vestvågøy, Vågan, Hadsel, Bø, Sortland, Øksnes, Lødingen og Andøy.

I Ofoten driftsenhet er politistasjonssjef Egil Sletteng. Den innbefatter kommunene Tjeldsund, Evenes, Gratangen, Narvik, Ballangen og Tysfjord.