Mattekampen er en landsomfattende konkurranse for skolene, og kvæfjordklassen endte på topp i landet med nærmere 64.000 poeng. Nest beste skole i Nord-Norge endte på 29.000 poeng.

Bedre og bedre

Faglærer i matte for klassen, Janne Berg, er svært stolt over klassen og resultatene, og mener at dette har fått opp interessen for matte på hele skolen.

Hun forteller at klassen i begynnelsen ikke var langt oppe på lista over skoler som gjorde det bra i konkurransen, men at de bestemte seg for at nå skulle de trø til og bli best i Troms.

Da de hadde klart det, ble elevene stolte og ville prøve å bli best i Nord-Norge. Så bare fortsatt fremgangen, og til slutt endte de opp med å bli landets beste i konkurransen.

Matte på nett

Konkurransen startet i midten av mars. Elevene har gått inn på nettet og løst oppgaver fra klokka 07:00 til 14:00 i ukedagene, noe elvene har gjort med stor iver, sier Berg.

Selv om de noen dager var ferdig kl. 12:15 på skolen ble de mange der til kl. 1400 for å jobbe med oppgaver.

Store tall

Alle elvene vi snakket med sa at nå var matte blitt kult og de kom til å jobbe mye med matte fremover.

Athelie Elvenes Stoltz, Espen Josefsen og Mathilde Fjellheim Rørnes sier de har vært med fordi de er glade i matematikk.

– Når man behersker matte, så blir man smartere og det kommer godt med når man vil bli bonde, sier noen av elevene.

De er alle enige om at det som var vanskeligst var når de skulle gange med veldig store tall, men de fikk det til likevel.

Når en uvitende journalist spør hva som er forskjell på regning og matematikk, sier de at regning er lett, mens matte er mer tøft og man bruker andre ting.

Da de fikk vite at de var den klassen i Norge med flest poeng, ble de kjempeglade. Det ble jubel, is, pizza og masse kos.

Læreren Janne Berg og Rolf Ågesen ser ikke bort fra at dette vil få positiv betydning for skolen og at de til neste år kanskje stiller med en ny klasse som konkurrerer i «Mattematchen,» som arrangementet heter.

Mattematchen: Det var på nettet at konkurransen ble utspilt hver ukedag fra kl. 0700 til kl. 1400.
Oppgavene: Oppgavene gikk fra de enkle til de mer vanskelige og for hver oppgave fikk de poeng som de samlet opp i løpet av konkurransen.
Jubel: Det ble stor jubel i klassen da de vant her representert av Athelie Elvenes Stoltz, Espen Josefsen og Mathilde Fjellheim Rørnes.