Radio Harstad prater film og spill

– Damer både gamer og følger med på teknologi, det er bare ikke så mange som snakker om det, sier Lisa Skaar Næss og Marie Wessel Vangen.

Prater film: Fra venstre Lisa Skaar Næss og Marie Wessel Vangen, som står bak Radio Harstads levende bilde-podcast. Foto: Privat 

nyheter

Søndag 14. mai er det bare å skru opp volumet på radioen, da er det nemlig premiere på Radio Harstads nye podcastsatsning – kWins! Det er Lisa Skaar Næss og Marie Wessel Vangen som står bak radioprogrammet som også gis ut som podcast. Begge er bosatt i Harstad.

Podcasten ble til fordi damene mener det er alt for få kvinnelige meningsbærere som snakker om spill, film, serier og teknologi. Dette ønsket de å gjøre noe med.

– Damer både gamer og følger med på teknologi, det er bare ikke så mange som snakker om det, sier Næss.

Damene håper podcasten kWins kan være med på å snu denne trenden.

– Vi vet at det er mange damer der ute som holder på med akkurat disse tingene, og det er dem vi ønsker å snakke til, sier Vangen.

Månedlige episoder

– kWins er podcasten for deg som er interessert i spill, film, serier og teknologi, sier Næss. Podcasten vil komme én gang i måneden, pluss noe de kaller for Ettersnakk, hvor de anmelder siste nytt på Harstad Kino. Podcasten vil være tilgjengelig på nett og mobil, og vil i tillegg ha sendetid på Radio Harstad flere ganger i uka.

Tok saken i egne hender

Ifølge Næss er det svært få liknende podcaster, eller radioprogram, under samme konsept – i alle fall i Norge. Dette ønsket hun å gjøre noe med.

– Jeg bestemte meg for å ta kontakt med Radio Harstad og høre hva de tenkte, og de likte ideen umiddelbart, sier Næss.

Med hjelp fra Radio Harstad kom hun i kontakt med Marie Wessel Vangen, som er co-programleder i podcasten.

– Jeg er utrolig stolt over det konseptet vi er kommet frem til sammen, og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Vangen.