Hva mener du?

- Ønsker ikke flagg fra andre land i 17. mai-toget

Leder i Harstad SV, Vegar Hoel, oppfordrer utlendinger til å stille med egne lands flagg i 17. mai-toget i Harstad. – Uaktuelt, sier 17. mai-komiteens leder Gro Dagsvold.

FLAGG Bildeglimt fra toget i Harstad 17. mai 2012.  Foto: Øivind Arvola

Er det greit med andre flagg enn de norske på 17. mai?
Du må velge et alternativ
nyheter

Vegar Hoel er klar over at han provoserer med sitt utspill. Han vil heler ikke bli oppfattet som om han ønsker at 17. mai-toget skal overtas av utlendinger.

Men han synes det er historieløst når kritikere mener andre flagg enn det norske er uønsket i toget. Dessuten synes han det er en god målestokk på integrering å se mange mennesker fra ulike nasjoner som går i tog for å feire Norges bursdag.

– Å debattere om vi skal nekte norske borgere å bruke andre flagg enn norske er å undergrave Grunnlovens verdier og idealer som det norske samfunnet er tuftet på. Jeg er dypt uenig i det. Vi må se det som et hederstegn at folk stiller på nasjonaldagen vår med flagg fra egne land. For meg handler det om å ta opp den historiske arven etter Henrik Wergeland.

17. maikomiteens leder, Gro Dagsvold, deler ikke oppfatningen.

– 17. mai er Norges nasjonaldag, det er landets bursdag og da ønsker vi ikke utenlandske flagg i toget. Alle er velkommen til å delta i toget, og hvert år stiller Voksenopplæringen med sine klasser. De feirer dagen med norske flagg, sier hun.

Hva mener du? Svar i vår poll på denne siden og delta i debatten på Harstad Tidendes side på Facebook.