Det er Madsen Eiendom som står for oppføringen av den nye boligblokken i krysset Havnegata/Tordenskjolds gate.

Bak selskapet står Per Strand-gruppen, og daglig leder Per Inge Strand og styreleder Per Strand sier de ønsker å lage leiligheter av meget høy standard.- Vi legger mye arbeid i å få til et pent bygg. Design og funksjonalitet er viktig. Leilighetene vil få livstidsstandard, sier de.

Blokken føres opp der Sandnes bakeri lå for flere tiår siden. I august 2012 brant den gamle trebygningen. Siden har tomten blitt brukt til parkering, før det nå blir ført opp ei ny boligblokk på tomten. For tiden jobbes det med å pæle ned til fjell. - Vi ønsker at blokken skal bli stående støtt. På det dypeste må vi pæle ned rundt seks meter, sier de.

Lærerik prosess

Grunnarbeidet er altså i full gang og i begynnelsen av juni kommer båten med betongelementene og da går det ikke lang tid før bygget vises i bybildet.- Fasaden vil få miks av betong, sort marmor og tre. Under altanene vil det bli belysning som vil gi blokken et unikt uttrykk i mørketiden, sier de.

Blokken blir på fire etasjer. I underetasjen blir det parkeringsplass til 11 biler. - Vi driver med salg av byggevarer og utvikling av tomtefelt. Så dette er noe vi normalt ikke gjør, men når vi fikk denne sjansen tok vi den. Det har vært en lærerik prosess, for veldig mye er nytt for oss, sier de.

Som vanlig når Per Strand-gruppen gjør noe benyttes lokale aktører så langt det lar seg gjøre.- Det eneste som ikke er lokalt er Block Berge. De står for oppføring av råbygget i betong. Prosjektledelse, elektrisitet, røreggere og snekker er lokale firma. Det er alltid viktig for oss å benytte lokalt, sier de.

Takterrasse på 85 kvadratmeter

Leilighetene vil være mellom 66 kvadratmeter til 109 kvadratmeter. De vil få enstavs parkett, vannbåren varme og fliser på bad og fellesrom.- Leilighetene skal selges etter at de er ferdig. Derfor er det viktig å legge oss på en standard som gjør at folk slipper å bruke tid og penger på oppgradering. Det vil bli balkonger som vil være klargjort for innglassing. I tillegg vil det bli en takterrasse på 85 kvadratmeter som alle i blokken kan benytte, sier de.

Hverken Per Strand eller Per Inge Strand vil ikke snakke om pris på leilighetene.- Det vet vi faktisk ikke. Det gjenstår fortsatt å få landet noen kontrakter, før vi kan si noe om hvilket prisleie vi vil legge oss på. Men det som er sikkert er at vi vil legge oss i samme prisleie som markedet forøvrig, sier de.

Per Inge Strand og Per Strand i gang med bygging av ny boligblokk i Havnegata/Tordenskjolds gate. Foto: Odd Leif Andreassen