Haugland peker på at det er ulik status på de ulike igangsatte delprosjektene i Harstadpakken.

Andre av de porteføljestyrte delprosjektene er det fortsatt usikkerhet rundt knyttet til merfinansieringen.

Tørt fjell

– Tunnelarbeidene er fremdriftsmessig foran egen fremdriftsplan. Vi har passert de vanskeligste sonene i fjellet der vi blant annet fryktet at vi kunne støte på vannmasser. Det har ikke skjedd. Fjellet har så langt vært helt tørt.

– Generelt har fjellkvaliteten vært langt bedre enn det vi antok på forhånd, forteller Haugland, og legger til;

– I månedsskiftet mai/juni regner vi med å ha gjennomslag for den ene rømningstunnelen ved Byskillet.

Lavere aktivitet

– Når det gjelder Samakrysset har det i en periode vært noe lavere aktivitet her. Dette skyldes først og fremst at entreprenøren har ventet på at telen skulle gå ut av jorda.

– Nå vil det imidlertid bli full trøkk fremover mot ferdigstillelse. Etter planen skal trafikken settes i gang i rundkjøringen 27. juni, mens kontrakten sier at man skal være ferdig med alt av gang- og sykkelveier og undergangspassasjen innen 22. september, sier han.

Mangler blir utført

Selv om rundkjøringen i Kanebogen sto ferdig i fjor høst, har det de seneste dagene vært en del graveaktiviteter som til tider har skapt noe kø.

– Dette skyldtes at det var en del mangler og tilleggsarbeider som ikke var utført som nå tas fortløpende, blant annet noe gravearbeider og justeringer av kantsteiner. Dette må gjøres før asfalteringen kan igangsettes, etter planen i uke 20.

Unngå konflikter

– Vi har nylig kontraktert entreprenør for Hagebyveien og tar sikte på oppstart her før ferien. Om kort tid gjennomfører vi et samhandlingsmøte, der vi mellom annet skal se på løsninger for i størst mulig grad unngå konflikter med trafikken av skoleelever til og fra Hagebyen skole.

– Det er derfor i dag noe usikkert hvor oppstart av disse arbeidene vil skje, sier Haugland.

Ett år frem i tid

Når det gjelder den planlagte gang- og sykkelveien fra Kanebogen og fram til Margrethe Jøgensens vei, er det fortsatt knyttet usikkerhet rundt oppstarten av denne. Hele strekningen ligger inne i parsellen som er delvis finansiert, inkludert påkjøringsrampen fra Mercurveien.

– Vi må ha hele finasieringen på plass før vi går i gang med denne strekningen. Per i dag er det usikkert når vi kan gå i gang med arbeidene her. Vi må nok skyve på dette prosjektet ett år fram i tid, da vi ikke kan bruke mer penger enn det vi har til rådighet, sier Hans Arne Haugland.

samarundkjøring: 22. juni skal etter planen rundkjøringen på Sama åpnes for trafikk. Ferdigstillelsen av gang- og sykkleveiene er satt til 22. september. Arkivfoto: Frank R. Roksøy. Foto: Frank R. Roksoy
Prosjektleder: Hans Arne Haugland leder arbeidende med Harstadpakken. Foto: Hans Viktor Øye
Kanebogen: Justering av kantsteiner er noe av arbeidende so gjenstår i Kanebogen før det legges ny asfalt på veiene. Arkivfoto: Frank R. Roksøy Foto: Frank R. Roksoy