Harstadfirmaet Hentek Elektro skal skifte 450 armatur langs de kommunale veiene i Lødingen.

Daglig leder Morten Gjøsund og installatør Øyvind Gjøsund sier de vant jobben i en åpen anbudskonkurranse.- Vi oppfylte kompetansekrav og erfaring med denne type jobber, sier de.

Dette er den største jobben den snart ett år gamle bedriften har fått.- Vi gleder oss til å gå i gang med jobben. Årsaken til at kommunen skifter ut armaturene er nye krav som sier at også gatelys skal ha målere. Det at de har valgt led vil gi en driftsbesparelse og gatene vil få langt bedre lys, sier de.

Montører og selgere

De skal også skifte stolper der de er dårlige, så gutta er klar til både å grave, stenge veier og jobbe i høyden for å få gjort jobben skal som skal være ferdig i oktober.- Det er en omfattende jobb. Derfor tar vi sikte på å leie inn en montor til. Vi er sikre på at jobben skal bli gjort innen den tidsrammen vi har fått.

Hentek Elektro består av to brødre og ett søskenbarn. De har fått en god start med en omsetning på 2,8 millioner kroner første året.- Det har vært mye jobb. I tillegg til å koble strøm har vi drevet aktivt salg både på sosiale media og banket på mange dører. Det har gitt resultater, sier de.

De har hatt flere eneboliger på Mustapartajordet, og flere butikker i Amfi Kanebogen.- I tillegg er vi i gang med å koble strømmen i det nye Åsen Borettslag. Vi regner med å styrke staben med én person i løpet av høsten, sier de.

Tre millioner

Avdelingsingeniør Asbjørn Skovro i Lødingen kommune sier de har frist til 2019 med å få målere også på gatelysene.- Vi følger opp et pålegg som kom fra NVE. Alt som bruker strøm skal ha målere, sier han.

Det var to tilbydere på jobben og harstadfirmaet leverte det mest fordelaktige tilbudet.- Det gikk hovedsakelig på pris. Budsjettet på denne jobben er på nærmere tre millioner kroner, sier han.

Innbyggerne i Lødingen kommune kan gå mørketiden lyserer i møte.- Vi håper at veiene skal få et bedre lys, for mange av armaturene er fra 60-70-tallet. De fleste armaturene er nok av nyere dato, men vi skifter til led som vil gi bedre lys, sier han.

Noen stolper forsvinner

Men det er ikke alle som kan glede seg til en lysere mørketid. I de grisgrendte strøkene vil det faktisk bli mørkere.- I Vestbygd vil flere lys fjernes. Årsaken er at det er for lite trafikk og folk. Det blir for dyrt å koble strømmåler på en og annen stolpe, sier han.

Men Skovro har håp for de som ser mørkt på dette.- Abonnentene kan ta kontakt med montørene som jobber med stolpene. de kan få koblet lyset til sin egen måler. Strekker de kabel til sitt strømskap er lyset lovlig. Da vil de fortsatt har gatelys. Elektrikerjobben må de selv betale, mens stolpene og armaturet får de gratis av kommunen. Dette gjelder kun de kommunale stolpene, og ikke stolpene som tilhører Hålogaland kraft påpeker han.