Etter planen skulle det i løpet av våren/sommeren 2017 starte opp en ny runde med oppgradering av denne fylkesveien. Det er Troms fylkeskommune som er veieier og som finansierer prosjektet.

Konsulentselskapet Multiconsult har utført prosjekteringen i prosjektet, og i forbindelse med en rutinemessig tredjepartskontroll av løsningen ble det pekt på en del tekniske og sikkerhetsmessige utfordringer.

– På grunnlag av dette ønsket Multiconsult å prosjektere en ny løsning, og i påvente av nye planer ble prosjektet derfor foreløpig stanset. Vi hadde i det lengste håpet at vi fortsatt skulle klare å komme i gang i løpet av denne våren, men den forsinkede oppstarten skaper utfordringer knyttet til å få ferdigstilt den permanente rassikringen i vinterhalvåret, ettersom den involverer store flater med sprøytebetong, sier Tor Ivar Johnsen, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Etter å ha vurdert de ulike mulighetene er det i samarbeid med veieier Troms fylkeskommune derfor besluttet å utsette oppstarten av dette prosjektet til 2018, og sannsynlig oppstart blir da i april måned, skriver veivesenet i en pressemelding.