Hanne CS Iversen (Frp) har vært kommunepolitiker, fylkespolitiker og statssekretær. Torsdag holdt hun et engasert og sterkt innlegg da kommunestyret behandlet demensplanen.

Iversen mener det er svært viktig å styrke demensomsorgen med demenskoordinator i full stilling samt å opprette et hukommelsesteam i løpet av året.

– Bestemor er med i mine beste barndomsminner. Hun tok meg med på Grand hotell der vi spiste kaker. Bestemor tok meg med på tur i skogen og i båt på sjøen. Hun lærte meg å lage mat. Bestemor var alltid der for oss unger, sa Hanne CS Iversen.

Dement

Da ektefellen døde, var Iversens bestemor blitt så dement at hun ikke lenger kunne bo alene.

– Hun flyttet inn på et av byens sykehjem. Hun hadde det godt der, og var omgitt av gode, omsorgsfulle pleiere, fortalte hun.

Men på slutten av bestemorens liv ble alt bare trist.

Glemte å drikke

– Hun var så dement at hun glemte å drikke. Min bestemor tørstet ihjel fordi hun var dement, og fordi det ikke var kompetente fagfolk rundt henne. Det er mer enn 20 år siden dette skjedde, og dette var bakgrunnen for at jeg gikk inn i politikken, sa Hanne CS Iversen.

Iversen har i blant vært nødt til å tåle kraftig kritikk for å ta opp saker som angår enkeltpersoner. I Harstadpolitikken har hun alltid engasjert seg for de svake i samfunnet– og spesielt for de eldre.