Statens vegvesen har sendt oss disse plansjene som viser hvor langt det spanske selskapet Aldesa har sprengt seg inn under Harstadåsen. Nøyktig 686 meter er halvveis løp for tunnelen, og dit kom arbeiderne fredag.

- Entreprenøren har god fremdrift i tunnelen, og i løpet av dagen har vi kommet oss halvveis inn i tunnelen, sier Børge Johansen, byggeleder i Harstadpakken.Selve tunnelløpet skal til slutt bli 1369 meter langt, i tillegg kommer det en tunnelportal i hver ende som gjør at totallengden til slutt blir på 1407 meter.

Jobber i to tunneler samtidig

Etter planen skal tunnelen være ferdig sprengt mot årsskiftet, og entreprenøren ligger foreløpig godt i rute for å nå dette målet.

Samtidig som det jobbes i hovedtunnelen, så er entreprenøren godt i gang med den ene av to nødutganger. I det som kalles nødutgang sør har de sprengt seg 172 meter inn i fjellet, og det gjenstår om lag 100 meter før de er ser dagslys.

Åpner for trafikk høsten 2019

Når det er hull igjennom fjellet er det fortsatt mye som skal gjøres: Vi skal bygge ferdig vegen, gjøre dreneringsarbeid og vann- og frostsikring, montere ventilasjon, lys, sikkerhetsutstyr, vi skal asfaltere og merke opp, og ha øvelse med nødetatene. Målet er å åpne tunnelen for trafikk i løpet av høsten 2019.