Innen festspillstart skal den nye flytemoloen til Harstad Havn være på plass. Den blir på 250 meter og leveres av Marina Solutions.

Etter planen skulle den første delen ankomme havna natt til søndag, men på grunn av storm langs Trøndelangskysten har slepet søkt nødhavn. Her blir den liggende til over helgen.

Geir Inge Follstad, innkjøps- og driftsleder i Marina Solutions sier de regner derfor med å være i Harstad i midten av neste uke.

- Vi har tre mann i Harstad. De jobber allerede med å feste anker og bolter som skal fortøye flytemoloen. I tillegg gjør de klart der moloen skal festes til kaia, sier han.

Den nye flytemoloen skal festes rett ut av inngangen til Ludo bar og Scene.

Ferdig til festspillene

Hver del er på 50 meter og de tar bare sjansen på å slepe en del av gangen.

- Neste del regner vi med å ha i havna i starten av mai. De tre siste delene blir kommer i løpet av juni. Vi skal være ferdig til festspillåpningen, lover han.

Moloene bygges på Ulstein Betong Marine i Ulsteinvik.

- Arbeidet har gått etter planen og nå er det bare at været blir bra slik at vi får slept alle delene nordover, sier Follestad.

Anker på to tonn

I Harstad jobber Jan Vidar Borge, monteringsleder og montørene Bent-Ole Stennes og Jan Arne Rekkedal.

- Vi kom hit tirsdag og har allerede fått festet de første ankrene i havbunnen. Totalt skal det ned 35 anker. I første omgang fester vi åtte-ni stykker.

På grunn av fjellrygger vil det også bli boret ned bolter for å feste kjettinger.

- Til dette vil vi bruke lokale dykkere som borer ned flere kraftige bolter, sier de.

Det er store dimensjoner gutta snakker om. Det blir en miks av anker på ett og to tonn.

- Festeanordningene er dimensjonsert for å klare 20 års storm. Hver av boltene har en holdekraft på 80 tonn. Vi er trygge på at moloen blir liggende i ro uansett uvær, sier de.

Marina Solutions vil ha folk i Harstad helt til prosjektet er ferdig i slutten av juni.

- Vi tre blir de første ukene, så byttes mannskap, sier de.