Rådmannen har vært i dialog med eierne av Statoils tidligere administrasjonsbygg i Medkila om et mulig kjøp av bygget. Bygget vurderes brukt til offentlige formål. Blant annet er ombygging til omsorgsleiligheter lansert som en mulighet. Rådmannen har fått gjennomført en tilstandsvurdering av bygget og fremforhandlet en pris med dagens eier på 75 millioner kroner. Total pris inkludert omkostninger er 77 millioner kroner.

Rådhusfunksjoner

- Bygget er i svært god stand og kan benyttes både til kontorer og/eller ombygges til andre formål. Ved ombygging til nytt formål som omsorgsboliger vil nye byggetekniske krav bli gjort gjeldende. Dette gjør at kostnadene vil bli nesten like høye som å bygge nytt. Rådmannen vurderer kjøp av bygget som hensiktsmessig ut fra en helhetsvurdering, og tilrår de folkevalgte å vedta kjøp av bygget. Det anbefales deretter en prosess frem mot sommeren/høsten før det tas endelig stilling til hvordan bygget skal brukes. En slik prosess må gjennomføres innenfor rammer gitt av kommunestyret, skriver rådmannen til formannskapet, som får saken på bordet over påske.

Ombygging av deler av bygningsmassen kan ifølge rådmannen brukes til omsorgsleiligheter med heldøgns omsorg, kontor-/base for helse- og omsorgsfunksjoner samt rådhusfunksjoner som ikke trenger å ligge sentrumsnært med sikte på å fase ut Rådhus 1B.

Behov for over 100 boliger

Gjennom arbeidet med boligpolitisk handlingsplan er det kartlagt et behov for flere boliger med heldøgns omsorg og omsorgsboliger.

- Fram mot 2022 er det et behov for mer enn 100 nye boliger til innbyggere som kommunen har ansvar for å bistå med å skaffe egnet bolig. Det er konkretisert et kortsiktig behov for ca. 50 boliger til eldregruppen. Bygget i Medkila kan dekke hele eller deler av dette behovet. Når det gjelder omsorgsboliger ser vi at flere ønsker å bo nært servicetilbud. For bolig med heldøgns omsorg vil ikke slik lokalisering være like viktig, men vil fortsatt være en faktor som det må tas hensyn til. Beliggenhet for ulike typer boliger blir viktig å ivareta på en god måte med mål om at alle innbyggere skal kunne mestre egne liv så lenge som mulig, skriver rådmannen.